WINDOWS 11

‘Drag and drop’ opcija stigla na File Explorer. Provjerite koje ažuriranje preuzeti

O „drag and drop“ značajki na File Exploreru već se dugo priča, no prva testiranja su bila pokazala kako postoje razni bugovi koji umanjuju kvalitetu korisničkog iskustva pa je Microsoft odlučio sve „ispolirati“ te privremeno odgoditi korištenje.

Sada smo konačno dobili potvrdu da „drag and drop“ značajka dolazi na Windowse 11 i već znamo koje je opcionalno ažuriranje potrebno preuzeti.

KB5037853 ažuriranje

Microsoft je ovih dana objavio opcionalno ažuriranje za Windowse 11 pod oznakom KB5037853 i s njim se končano može isprobati dugoočekivana „drag and drop“ funkcija unutar adresne trake u File Exploreru.

Ponovno treba istaknuti kako je KB5037853 opcionalno ažuriranje te ćete ga morati samostalno preuzeti. Unutar „Windows Update“ sekcije u „Settings“ aplikaciji potrebno je otvoriti izbornik s opcionalnim ažuriranjima, naći KB5037853 ažuriranje te kliknuti na „Download & Install“ opciju pored njega.

Treba reći kako se radi o prilično velikom ažuriranju pa se pobrinite da imate dovoljno memorijskog prostora, a još jedna zanimljiva funkcija koju s njim dobivate je „Account Manager“ sekcija unutar Start izbornika. Kada ste u Windowsima 11 prijavljeni sa svojim Microsoft korisničkim računom, spomenuta nova sekcija olakšat će vam put do njegovih postavki i lakše ćete pratiti sve obavijesti vezane uz njega.

Neki tvrde kako se nova „Account Manager“ sekcija nalazi na tankoj granici između pomoći i reklamiranja, no Microsoft navodi kako se prvenstveno radi o još jednom segmentu koji korisnicima olakšava upravljanje s korisničkim računom.

Obilježja 'drag and drop' funkcije

'Drag and drop' funkcija za File Explorer bila je još ranije predstavljena i ubrzo povučena zbog izvedbe prepune bugova. Nakon toga uslijedila su testiranja, a sada se može reći da korisnicima službeno postaje dostupna.

Funkcija je usko vezana uz adresnu traku kod File Explorera i omogućuje vam da datoteke i mape slobodno premještate s lokacije na lokaciju. Radi se o vrlo jednostavnom postupku koji je praktičan te mnogima otprije poznat pa će novi način pozicioniranja podataka na razne lokacije sigurno ubrzati rad mnogim korisnicima.

Konkretniji uvid u to kako izgledaju nova „Account Manager“ sekcija te „drag and drop“ funkcija u File Exploreru pogledajte u videu ispod.

Službene informacije o svemu novom što dolazi s opcionalnim KB5037853 ažuriranjem možete pročitati na ovom linku.

Ostaje nada da će sada „drag and drop“ funkcija trajno ostati unutar File Explorera. Njeno uvođenje također je dobar znak jer se pokazalo da Microsoft ipak i dalje misli na unaprjeđenje bazičnog Windows iskustva te da se kod Windowsa 11 ipak sve ne svodi na unošenje novih AI elemenata.

U slučaju da smatrate kako preuzimanje KB5037853 ažuriranja može donijeti potencijalne probleme kod stabilnosti sistema, pričekajte June Patch Tuesday 2024 ažuriranje koje će biti službeno i čiji će sastavni dio biti sve navedene funkcije, piše pcchip.hr.