IZBORI ZA HRVATSKI SABOR

Dragan Čović glasao u Mostaru. Podrška za nastavak vladavine Andreja Plenkovića

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović je, u pratnji supruge Bernardice, obavio svoju građansku dužnost glasujući u utorak ujutro u Mostaru za parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj.

Izrazio je očekivanje da će se nastavi kontinuitet Vlade Andreja Plenkovića.

"S radošću sam glasao, zna se kako i veselim se da se nastavi kontinuitet Vlade hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je u 8 godina napravio izuzetan iskorak i dao šansu BiH, pa i hrvatskom narodu u BiH prije svega našem evropskom putu, jednu unutarnje stabilnosti. S obzirom da danas imamo vrijeme potpunih iskušenja u svakom smislu te riječi, siguran sam da ćemo mi na pravi način odgovoriti", kazao je u izjavi novinarima Čović.

Istaknuo je kako želi da Parlamentarni izbori u RH, i u BiH prođu na primjeren način.

"Mislim da će danas biti izuzetno dobar dan i dobar motiv da svi koji smo planirali dođemo ovdje, a siguran sam da će HDZ i njegovi simpatizeri prepoznati ono što je premijer Plenković radio proteklih 8 godina", kazao je Čović.

Kazao je kako je bilo puno izazova kako bi se napravili adekvatni uvjeti za glasanje s obzirom da se izbori održavaju radnim danom. Radi čega je neko odredio izbore radnim danom ne znam, kazao je Čović te uputio poziv državljanima Republike Hrvatske u BiH da izađu na birališta i to u dvostruko većem broju nego za protkle izbore kako bi poslali vrlo jasnu poruku.

"Učinili smo sve da imamo adekvatne uvjete na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu. Naši amfiteatri su u funkciji konzulata tako da mislim da svako ko želi glasati to može uraditi", istaknuo je Čović.

Prokomentirao je Čović i večeru s političkim liderima, čiji je bio domaćin sinoć u Mostaru.

"Šaljemo jednu poruku da BiH nije sama i kad različito vidimo neka događanja, treba sjediti zajedno i razgovarati. Nijedna od tema koje nas danas opterećuju, bez obzira jesu li unutrašnja pitanja u BiH ili u okruženju, nije bila zaobiđena. Jučer je bilo puno susreta, danas ih slijedi i još više. Puno smo stvari dogovorili, znam da vas sve to zanima, ali bolje je da u tišini dogovorimo neke stvari, nego da ih raspravljamo u medijima'', poručio je Čović nakon glasanja u Mostaru.