RODNI LIST

Dugo su to sakrivali, a onda je jedan papir otkrio istinu: Evo što su po zanimanju Kate Middleton i princ William

Prošlog mjeseca mali princ Louis proslavio je šesti rođendan, a njegovi ponosni roditelji spremni su učiniti sve kako bi njegov rođendan bio poseban dan. Louis, treće i najmlađe dijete princa Williama i Kate Middleton, rođen je u bolnici St Mary's u Londonu u 11:01 tog 23. aprila 2018. godine.

I dok postoje različiti protokoli koji okružuju dolazak kraljevske bebe, postoje neke stvari koje svi roditelji moraju učiniti - čak i ako ste budući kralj i kraljica. Nakon Louisova dolaska na ovaj svijet, njegov otac prijavio je njegovo rođenje, potpisavši papire u Kensingtonskoj palači.

Službeni dokument navodi datum i mjesto rođenja bebe kao 23. april 2018., bolnica St Mary's, Praed Street, Westminster. Također je potvrđeno puno ime i prezime novorođenčeta - Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Louis Arthur Charles od Cambridgea.

Zanimanja Williama i Kate također su zabilježena u dokumentima. Njihova zanimanja su princ i princeza Ujedinjenog Kraljevstva. Kao mjesto rođenja za princa je zabilježen Paddington, a za princezu Reading. Bebina adresa je porodični dom, Kensingtonska palača.

Kada je Williamov rodni list potpisan 1982., nije bilo okvira za zanimanje princeze Diane. Zanimanje majke uvedeno je u rodni list tek 1984. godine.

Roditelji u Ujedinjenom Kraljevstvu zakonski imaju 42 dana da službeno prijave rođenje djeteta, iako su William i Kate to učinili već osam dana nakon njenog poroda. Za razliku od većine roditelja, članovi kraljevske porodice nisu morali čekati u redu u matičnom uredu. Matičar je otišao u Kensingtonsku palaču gdje je William potpisao dokument u udobnosti svog doma.

William i Kate prijavili su Georgea 11 dana nakon što je rođen. Nasuprot tome, registrirali su Charlotteino rođenje samo tri dana nakon što je stigla 2. maja 2015. godine.

Kate i William objavili su imena svoje starije djece samo dva dana nakon rođenja, par je pričekao četiri dana prije nego što je otkrio Louisovo. William je tada priznao da još uvijek 'rade' na imenu.

'Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea sa zadovoljstvom objavljuju da su svom sinu dali ime Louis Arthur Charles. Beba će biti poznata kao Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Louis od Cambridgea', objavili su tada.