potpredsjednik rs

Duraković osudio napad na povratnika: Višegrad je postao jedna od najnesigurnijih sredina

Potpredsjednik entiteta RS Ćamil Duraković najoštrije osuđuje napad na Bahrudina Gušu, povratnika u Višegrad, kojem je 30. januara izvjesni M. S. nanio teške tjelesne povrede, zbog kojih je Gušo trenutno na liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

"S obzirom da su do mene pristizale oprečne informacije, zahtijevam od policijskih organa da temeljito ispitaju ovaj slučaj i informišu javnost, a od vlasti u Višegradu očekujem da se posveti, kako sigurnosnoj situaciji u svom gradu, tako i u ostalim segmentima", naveo je Duraković.

Osuđujem svaki vid nasilja, dodaje, ali me je ovaj posebno potresao, jer se ponovo radi o napadu na povratnka u Višegrad.

"Ovim činom, Višegrad je postao jedna od najnesigurnijih sredina kada je riječ o bošnjačkim povratnicima. Apelujem i na predstavnike međunarodne zajednice u BiH da ozbiljno razmotre i poduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti radi stavljanja pod kontrolu, sada već zabrinjavajuće narušenog, sigurnosnog ambijenta u našoj državi", navodi se u reakciji potpredsjednika RS Ćamila Durakovića.