fantastična forma

Džanan Musa igra najbolju košarku u životu. “U Realu su Hezonji i meni rekli – momci, evo lopta, igrajte kako hoćete”

Džanan Musa igra najbolju košarku u životu.

Prošle godine s Realom iz Madrida je osvojio Euroligu, ove godine je sa španskim velikanom ponovo izborio finalni turnir elitnog kontinentalnog takmičenja, kao jedan od vodećih igrača "Kraljeva" (13,2 poena u prosjeku).

Nedavno je 25-godišnji Bišćanin (proslavio rođendan prije dva dana) za hrvatski Nacional govorio o fantastičnim igrama za Real, dok prije toga u američkoj NBA ligi nije bio tako uspješan.

Iskustvo u NBA ligi

"Sve ovisi o situaciji. Kada sam bio u NBA ligi, nisam upao u situaciju u koju sam trebao upasti. Smatram da bih mogao imati ozbiljnu ulogu u svakoj NBA ekipi, ali upao sam u tu neku situaciju koja za mene nije bila dobra.

Mislim da će vam svaki igrač koji igra u NBA ligi pa se vrati u Evropu, reći da ako uđeš tamo u dobru situaciju, ako trener vjeruje u tebe i igraš, onda imaš priliku sve pokazati.

Nisam dobio priliku biti na terenu i da mi trener vjeruje. To su neke stvari na koje ne mogu utjecati. Dao sam sve od sebe, ali u tom trenutku to nije bila situacija za mene.

Vratio sam se u Španiju i kada sam došao, dali su mi samopouzdanje od prvog trenutka, što smatram presudnim. To mi odgovara, najvažniji su mi respekt i povjerenje koje dobivam od trenera, a to sam dobio upravo u Španiji", rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Poziv iz Madrida

Uslijedilo je poređenje s Marijom Hezonjom, reprezenativcem Hrvatske, koji je također nakon NBA lige stigao u redove Reala - "Istovremeno ste došli u Real Madrid, dali su vam loptu u ruke i rekli da odvedete klub do vrha. Kako ste vas dvojica to doživjeli"?

"Nismo o tome razgovarali, razgovarali smo o milijardu drugih stvari, o tome kako je čudno da se u životu dogodi takav preokret.

Od nas se u NBA ligi očekivalo da ćemo napraviti veće stvari, ali kao što sam rekao, nismo upali u situaciju da pokažemo ono što možemo.

I onda dolazimo u situaciju da nas veliki Real pozove i kaže ono što ste vi rekli, a to je – momci, evo lopta, igrajte onako kako hoćete. To nam je dosta pomoglo", rekao je Džanan.