drama u istanbulu

Džeko i saigrači na mukama. Predsjednik Fenera priznao: Nož je došao do kosti i zarezao

Situacija u Fenerbahceu još uvijek je neizvjesna.

Nakon nedavnih nereda na utakmici protiv Trabzonspora podigla se prašina u turskoj javnosti, a prema mnogim navodima nije isključena ni opcija po kojoj bi klub istupio iz turske nogometne lige.

Predsjednik kluba Ali Koc govorio je u intervjuu o potencijalnoj budućnosti kluba, a otkrio je i da su sve opcije otvorene.

Još nije poznato kakvu će sudbinu imati Edin Džeko i njegovi saigrači.

"Pokažimo cijeloj Turskoj da je vrijeme da kažemo "Dosta". Nož je došao do kosti i zarezao, samo što nije otkinuo nogu. Dvije su krajnje opcije", započeo je Koc i nastavio:

"Jedno od njih je ne činiti ništa, što je najgore ako mene pitate. Postoji i ekstremna opcija, a to je istupanje iz lige i prestanak nogometnih aktivnosti.

Budući da Fenerbahce sada protestuje, čelnici kluba će se sastati u utorak kako bi donijeli odluke o određenim pitanjima. Sastali smo se s našim sponzorima".

Naglasio je kako emocije neće utjecati na njihovu odluku.

"Nemojte misliti da ćemo odluku donijeti vođeni emocijama. Zajedno ćemo donijeti pravu odluku. Nije jasno šta ćemo učiniti, ali sigurno neće biti situacije u kojoj nećemo ništa učiniti.

Nadam se da će 2. april biti prekretnica ne samo za Fenerbahce, nego i za turski nogomet", rekao je prvi čovjek giganta iz Istanbula.

Konačna odluka u pitanje će staviti i budućnost nekih igrača u klubu. Reprezentartibni golman Hrvatske Dominik Livaković navodno je nakon samog incidenta najavio odlazak, a treba vidjeti kakva će njegova odluka biti nakon spomenute situacije.

Edin Džeko navodno ima ponude iz Saudijske Arabije, a nije sigurno niti što će odlučiti srbijanski igrač Dušan Tadić, prenose Sportske novosti.