turci javljaju

Džeko se sastao s Mourinhom i donio odluku gdje nastavlja karijeru

Edin Džeko, koji je u prošloj sezoni s Fenerbahceom završio drugi, kao i na listi strijelaca iza Icardija, odluku o svojoj budućnosti u žuto-plavom timu donio je nakon sastanka s Joseom Mourinhom.

Edin Džeko, koji je početkom prošle sezone s Fenerbahceom potpisao ugovor na 1+1 godinu, završio je sezonu s 21 pogotkom u Superligi, skupivši 99 bodova uz 99 pogodaka, te je zauzeo drugo mjesto iza Icardija na listi najboljih strijelaca lige.

Bosanskohercegovački nogometaš, za kojeg se pisalo da na kraju sezone napušta Fenerbahce, donio je odluku o svojoj budućnosti u timu.

Danas se pojavila vijest da je za 38-godišnjeg napadača zainteresiran hrvatski velikan splitski Hajduk. Piše se da stižu i velike ponude s Arapskog poluotoka.

Edin Džeko, za kojeg se navodi da se nije slagao s Ismailom Kartalom u drugom dijelu sezone, pozdravio je imenovanje Josea Mourinha za trenera i lajkao vijest na društvenim mrežama.

Prema navodima TRT Spora, Dijamant je imao privatni sastanak s Joseom Mourinhom.

Džeko, koji se sastao s Mourinhom, odlučio je ostati u Fenerbahceu. Navedeno je da će bosanskohercegovački napadač odbiti sve ponude i ispoštovati opciju iz ugovora s Fenerbahceom te će još jednu sezonu nositi žuto-tamnoplavi dres.