trener bvb

Edin Terzić ogorčen: Znate li zašto je Real prvak Evrope?

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić izjavio je kako su njegovi igrači odigrali odličnu utakmicu protiv Reala u finalu Lige prvaka.

"Mislim da smo danas odigrali sjajnu utakmicu, možda smo zaslužili i bolji rezultat od 0-2. Imali smo osjećaj, posebno u prvom poluvremenu kada smo ih kontrolirali. Igrali smo protiv najjače momčadi u ovom natjecanju i odigrali smo sjajno. Pokazali smo svima ono što su vjerovali, da smo tu ne zbog finala nego da pobijedimo. Zato je razočarenje tako veliko. Napravili smo toliko dobrih stvari. Jedina razlika je ta što su oni imali instinkt ubice, a mi ne - rekao je Terzić za kamere njemačke javne televizije ZDF.

"Situacije u kojima smo vršili pritisak nismo iskoristili. Zato su oni ponovno prvaci. Imali smo osjećaj da stojimo dobro u utakmici, da igramo uravnoteženo i da smo jako blizu. Vidjeli smo jednu momčad BVB koju smo željeli vidjeti. Doveli smo sa sobom 100.000 ljudi u London s vjerom da možemo pobijediti. Stvarno smo dobro odigrali i to je ono pozitivno što trebamo zapamtiti. Tu vjeru trebamo ponijeti sa sobom. Čak i kada sve ne ide kako treba, ne smije se odustati nakon prvog udarca. Treba nam ta vjera - zaključio je Terzić.

Real Madrid je u subotu navečer na Wembleyu u finalu Lige prvaka s 2-0 svladao Borussiju Dortmund, a strijelci su bili Dani Carvajal u 74. minuti i Vinicius u 83. minutI susreta.