Vijesti

Edin Vranj dao prvi iskaz u Beogradu. Osoblju Ambasade BiH nije bilo dozvoljeno da prisustvuju

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj dao je danas prvi iskaz u Beogradu, a dodijeljen mu je i advokat koji je bio prisutan. Kako je za N1 rekla Aida Smajić, ambasadorica BiH u Srbiji, Vranj se nalazi u pritvorskoj jedini Odjeljenja za ratne zločine suda u Beogradu.

“Pokušali smo doći do postupajućeg tužioca da saznamo dijelove optužnice i za šta se tačno tereti. Dobili smo usmeni odgovor da ne možemo prisustvovati prvom iskazu i da ćemo preko advokata dobiti optužnicu. Mi ćemo kao ambasada raditi svoj posao kao što inače radimo u ovim slučajevima”, rekla je Smajić.

Istakla je da su po saznanju iz medija da Vranj uhapšen, poslali notu Ministarstvu vanjskih poslova. Potom su dobili notu o MVP Srbije u kojoj je bilo navedeno da je Edin Vranj, državljanin BiH, uhapšen na GP Uvac. Zadatak Ambasade je bio da to proslijedi MVP BiH što su i učinili.

“MVP BiH informira dalje nadležne. Mi ne možemo kao Ambasada niti smo ovlašteni da komuniciramo sa svakim ministarstvom pojedinačno”, navela je Smajić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare