stiže u tuzlu

Eduardo Da Silva potvrdio: Stavljam se na raspolaganje Fudbalskom klubu Sloboda!

Danas je u Zagrebu obavljena prva runda pregovora između predstavnika Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla i proslavljenog hrvatskog reprezentativca brazilskog porijekla Eduarde da Silve, objavio je klub s Tušnja.

Razgovor je protekao u konstruktivnom dijalogu u kojem je da Silvi predočena struktura kluba i njegovi kapaciteti, plan budućeg razvoja, kratkoročne i dugoročne ambicije kao i opterećenja u funkcionisanju kluba koji se trenutno takmiči u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

"Izuzetno sam počastvovan radnim sastankom sa predstavnicima FK Sloboda. Dobio sam više nego dovoljno informacija o klubu i gradu Tuzla.

Detaljno su mi prezentovani klupski planovi i vizija. Zahvalan sam ljudima iz kluba jer su došli u službenu posjetu. Imao sam dosta neformalnih poziva u mnoge klubove, ali ovo je prva službena posjeta nekog kluba. Inicijalno smo dogovorili smjernice za naredni period, stavljam se na raspolaganje Slobodi.

Zbog privatnih obaveza moram da se vratim u Brazil ali moji saradnici nastavljaju komunikaciju sa predstavnicima Slobode.

U što kraćem periodu planiram posjetiti Slobodu i Tuzlu i formalizirati svoju ulogu u klubu", rekao je Da Silva.

Ovaj rođeni Brazilac odigrao je 64 utakmice za reprezentaciju Hrvatske i postigao 29 golova.

Igrao je za brazilske klubove Novu Kennedy, Bangu, Flamengo i Atlético Paranaenses, Inter Zaprešić i zagrebački Dinamo u Hrvatskoj, engleski Arsenal, ukrajinski Šahtar...

Igračku karijeru je slavni napadač završio prije šest godina.