Stari Grad

Efendić se opet priklonio SDA, SBiH će podržati Selimbegovića za načelnika

Glas za njega je glas za jači i bolji Stari Grad, a ujedno i glas protiv okupacije trojanskih rješenja, kažu iz SBiH

Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Stari Grad dao je podršku Dženanu Selimbegoviću, zajedničkom kandidatu SDA i NES-a za načelnika Općine Stari Grad na prijevremenim izborima zakazanim za 29. oktobar.

"Događaji koji su doveli do prijevremenih izbora su složeni, te su uzburkali i zamutili političke vode. Ono što pojedinci nude su trojanska rješenja koja bi građanima mogla uskratiti pravo na transparentnu i pravednu vlast kakvu zaslužuju.

Dok posmatramo šta radi nametnuta vlast na federalnom nivou i kakve ustupke pravi "Trojka" na državnom nivou, iz istog miljea se građanima Starog Grada nameće kandidat koji lijepo govori pred izbore", kažu iz SBiH.

Dženan Selimbegović je, navode, dokazano sposoban i politički zreo kandidat koji će raditi u interesu svih građana Starog Grada.

"Glas za njega je glas za jači i bolji Stari Grad, a ujedno i glas protiv okupacije trojanskih rješenja koja su nas oslabila na svim nivoima na kojim im je dozvoljeno da preuzmu vlast. Ne dajmo im i Stari Grad", saopćeno je.