Svijet

Elon Musk: ‘Zbog žena poput nje propada cijela zapadna civilizacija!‘

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk u vrlo kratkom vremenu je obrisao objavu koju je stavio osudivši bivšu suprugu šefa Amazona Jeffa Bezosa MacKenzie Scott zbog njezinih dobrotvornih donacija.

"Superbogate bivše žene koje mrze svoje bivše supružnike trebalo bi svesti pod nazivnik ‘Razlozi zbog kojih je propala zapadna civilizacija‘, napisao je vlasnik Tesle na X-u, poznatijoj kao Twitter, društvenoj mreži koju je Musk kupio za 44 milijarde dolara krajem 2022. godine.

Musk je napisao objavu kao odgovor korisniku X-a koji se požalio da Scott, koja se razvela od osnivača Amazona 2019. nakon 25 godina braka, daje novac organizacijama koje se “bave pitanjima rase i/ili spola”.

“Njezin fond bi se trebao zvati Fond AWFL-a (Imućna bjelkinja liberalnog svjetonazora). To je ultimativni aspiracijski izraz najužasnije grupe u SAD-u," napisao je X korisnik pod imenom "i/o".

Musk je obrisao objavu nekoliko sati kasnije.

Čini se da uzroci Muskove netrpeljivosti leže u dobrotvornim davanjima Mackenzie Scott Političkim akcijskim odborima (PAC) koji su povezani s Demokratskom strankom.

U svibnju 2022. Musk je na društvenim mrežama napisao da Scott daje novac Političkim akcijskim odborim koji se predstavljaju kao dobrotvorne organizacije.

"Možemo reći da Mackenzie Scott nije baš veliki simpatizer bivšeg supruga. Nažalost, mnogi drugi bivaju uhvaćeni u unakrsnoj vatri, napisao je Musk.

Prema njezinoj web stranici, Scott je donirala stotine milijuna dolara organizacijama koje su posvećene temama poput "rasne jednakosti", "LGBTQ+ jednakosti", "rodne jednakosti", javnog zdravstva, klimatskih promjena i "funkcionalne demokracije".

Novac od Scott su dobili Zaklada Obama, Pokret za crnačke živote, Zaklada Jackie Robinson, Koledž Morehouse, Sveučilište Howard, Planirano roditeljstvo i Predsjednički centar Georgea W. Busha.

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, neto vrijednost bogatstva M. Scott iznosi 36 milijardi dolara. Navodno je dobila 4% udjela u Amazonu nakon razvoda od Bezosa.