OTPISATI NADIGRAVANJE

Elvir Bolić objasnio selektoru kako BiH treba da igra: “Krajnje je vrijeme da…”

Bivši reprezentativci BiH Elvir Bolić i Marko Topić gostovali su na državnoj televiziji BHT 1 kod novinara Ognjena Dujkovića i razgovarali na temu reprezentacije.

Boliću je neshvatljivo kako je BiH primila dva gola iz kontra napada u trenutku kada vodi ili ima neriješen rezultat, ali je i dao smjernice kako bi trebalo raditi u budućnosti.

“Krajnje je vrijeme da shvatimo da nismo više reprezentacija sa 7-8 igrača koji nose velike europske klubove. Ne smijemo da se nadigravamo, sa svakom reprezentacijom treba da igramo tvrdo, na rezultat. Tek onda da pokušamo napraviti razliku individualnim kvalitetama kakve imaju poneki igrači iz svih ekipa iz regiona. Već godinama govorim da nam Island treba biti primjer, to su ove utakmice baraža opet pokazale. Trebalo bi uključiti klubove, da se i u klubovima uigrava isti sistem. Pa Island to uspijeva sa manjom ligom i slabijim izvorom igrača nego mi. Nama nadigravanje nikako ne odgovara, moramo igrati tvrdo. Pa Grčka je tako došla do titule europskog prvaka, valjda i mi možemo barem do plasmana” smatra Elvir Bolić, koji je progovorio i o Miloševiću:

“Savo mi je prijatelj, ovdje nije tema ni on, ni Kodro ni Faruk. Problem je kako dolaze i odlaze selektori. Pa jedina smo reprezentacija koja je u tako kratkom periodu imala toliko selektora. I onda očekujemo da odemo na veliko takmičenje? A protiv nas ekipe koje rade sistemski…” zaključio je Bolić.