direktor "zmajeva"

Emir Spahić otkrio najteži trenutak u karijeri: To me strašno zaboljelo, uvijek sam bio vojnik reprezentacije

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a danas direktor reprezentacije Emir Spahić, govorio je u velikom intervju za NOVU TV o mnogobrojnim temama.

Nakon skoro desetogodišnje šutnje za bh. medije, osim onoga što reprezentaciju očekuje u budućnosti, saradnji sa Sergejem Barbarezom, Spahić otkriva i kako je okončao igračku karijeru u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odnosno kako ga je otpisao Safet Sušić.

"Kad mi je bilo najteže? Kad mi je selektor Sušić rekao da ne računa više na mene. Evo, to vam je ekskluziva. I to nikad nikome nisam rekao. Pape me nazvao i rekao mi ‘Ja tebe više ne trebam’. Ovako direktno. Ne znam hoću li se tačno izraziti, ali rekao je da sam neko ko direktno utječe na ekipu. Što jeste tačno. Ja tu stvarno selektora Papeta poštujem, jer je bio iskren prema meni. To se strašno zaboljelo”, kazao je Spahić.

Obrazložio u nastavku i pozadinu te priče

"Ja znam da je to bilo delegirano i od Nogometno saveza Bosne i Hercegovine. Ljudi koji su napravili veliki pritisak na njega, u tom trenutku ne znam. I normalno novinara", prisjeća se sadašnji sportski direktor Zmajeva.

Spahić dalje objašnjava kako je došlo do sitaucije da se Sušić odlučio ponovo ga pozvati da se vrati u reprezentaciju BiH.

"Kada smo izgubili utakmicu poslije Kipra, on je mene navečer zvao da i kaže: ‘Hoću da se ti vratiš’. Ja sam pitao kako da se šefe sad vratim. Ja da se vratim, a vi meni kažete da vam nisam potreban više. Ja imam 33 godine i igram u Leverkuzenu. I onda sam ja prvo rekao da neću. Onda me napao moj otac i rekao mi baš svašta. Napao me katastrofa. Ko si ti, rekao mi je, čovjeku trebaš, ponovo te zove. On je mene pitao što si ti na mene ljut. Ne, ja nisam ljut. Vi znate, da sam uvijek bio vojnik reprezentacije. Da li sam radio greške? Sigurno jesam. Evo Francuske. Moj otac i majka su bili na tribinama”, ispričao je Emir Spahić.

Intervju sa direktorom Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emirom Spahićem večeras je ma programu u Dnevniku Nova TV, a kompletan će biti dostupan na Youtube kanalu NOVE.