nisu bili pravi

Engleska može igrati bolje nego protiv Srbije, priznaje Southgate

Gareth Southgate je priznao da Engleska može "igrati bolje" nego u svojoj neuvjerljivoj uvodnoj utakmici protiv srbije na Evropsko prvenstvu u Njemačkoj.

Engleska je počela pobjednički, pobijedivši Srbiju 1:0 zahvaljujući sjajnom udarcu glavom Judea Bellinghama u prvom poluvremenu, ali su imali nervozan završetak dok su čuvali sva tri boda.

"Znamo da imamo dobre igrače - znamo da možemo igrati bolje nego neki dan", rekao je Southgate na konferenciji za novinare u Frankfurtu.

"Međutim, u trenutku pod pritiskom, mislio sam da su igrači sjajno počeli utakmicu i jako se dobro branili tokom meča."

Upitan jesu li bili previše defanzivni protiv Srbije, engleski selektor je rekao da "nisu namjeravali sjediti skrštenih ruku".

Dodao je:

Southgate: Nervoza u prvom duelu

"Srbija nas je uhvatila - bili su u zaostatku od gola i morali su imati drugačiji pristup i nisu ekipa koju je lako pritisnuti."

Drugu utakmicu grupe C Engleska igra protiv Danske u 18 sati u četvrtak. Danska je u prvom meču remizirala sa Slovenijom (1:1).

Znamo da moramo biti bolji protiv dobre Danske, rekao je Southgate.

"Kasper Hjulmand je izvrstan trener i mogao bi namjestiti stvari za svaku utakmicu.

Danska je inače bila prilagodljiva s njim - sviđa mi se kako igraju. Mislim da je karakter igrača porastao kroz posljednji Euro. Znamo da moramo dati sve od sebe kako bismo dobili utakmicu", rekao je Southgate.

Za zvijezdu Real Madrida Bellinghama (20) je rekao da je "zadovoljstvo raditi s njim".

No želio je naglasiti da je to timski rad.

"Uspjeh ekipe neće počivati ​​na Judeovim ramenima. Svako mora pridonijeti. Međutim, on ima nevjerovatan mentalitet i napravio je neke briljantne trenutke neku večer", rekao je Southgate.