OSVOJIO 17 TROFEJA

Engleski mediji najavili odlazak Guardiole iz Cityja. Ovog datuma bi trebao napustiti klub

Pep Guardiola odveo je Manchester City do još jednog ligaškog naslova, šestog za klub u zadnjih sedam godina i četvrtog u nizu. Ubrzo nakon proslave najavio je da se neće još dugo zadržavati u klubu čiju je momčad preuzeo 2016. godine i s kojom je osvojio ukupno 17 trofeja.

"Stvarnost je da sam bliže odlasku nego ostanku. Razgovarao sam s klubom i osjećam da sada želim ostati. Ostajem sljedeće sezone, to je sigurno. Ali tokom sezone ćemo razgovarati. Osam, devet godina sam ovdje u klubu… Vidjet ćemo što će biti dalje", rekao je Guardiola.

Čelnici kluba nadaju se da će ostati

Daily Mail otkriva kad bi do Guardiolinog odlaska trebalo doći. Španac je pod ugovorom s Manchester Cityjem do juna 2025., a to bi trebao biti i kraj njegove trenerske karijere na Etihadu. Čelnici kluba nadaju se drugačijem raspletu priče, no istovremeno se boje da će doći do prekida saradnje.

Guardiola je City vodio kroz 472 utakmice. Ostvario je omjer od 349 pobjeda, 57 remija i 66 poraza, a s klubom je osvojio sve što se moglo. Šest puta bio je prvak Premier lige, a u sezoni 2022./23. klubu je donio i prvi trofej u Ligi prvaka.