domaćinski doček

Engleski navijači na Euru odsjest će u najvećem svjetskom bordelu. Plaši ih samo jedno: Tu su i kineski špijuni

Za vrijeme Evropskog prvenstva u Njemačkoj, navijači engleske nogometne reprezentacije odsjest će u najvećem svjetskom bordelu Pascha u Kölnu, ali upozoreni su da špijuni žive na jednom od spratova velikog bordela.

Navijači Southgateove ekipe su, naime, u potrazi za smještajem za vrijeme prvenstva, rezervirali 120 soba u bordelu jer je jeftinije od noćenja u hotelu. Bordel ima 12 spratova, površinu od 9.000 kvadratnih metara, a u njemu radi oko 120 seksualnih radnica i prima do 1.000 klijenata dnevno.

Prema novijim izvještajima, vlasnica zgrade u Kölnu je Kineskinja, a na devetom katu žive špijuni. To je izazvalo brigu da bi se navijači engleske reprezentacije mogli osramotiti ako im priđu tajni agenti.

Iz njemačkih novina Bild izjavljuju da su vidjeli poruke koje upućuju na to da su advokati, protiv kojih se vodi istraga zbog pomaganja bogatim kineskim klijentima da dobiju državljanstvo, povezani s 46-godišnjim vlasnicom bordela Jin Hu koja je seks klub kupila za 10 miliona funti 2021. godine.

Stefan Bizanz, njemački stručnjak za sigurnost, otkrio je da u njegovoj zemlji djeluju kineski špijuni.

"Vjerovatnije je da će britanski navijač završiti kao žrtva nego običan građanin koji poznaje ovo područje," izjavio je Bizanz.

Bordel je kao odgovor optužbama ponudio popust "špijunima" koji navodno žive u njihovoj zgradi. Oglasio se i klupski glasnogovornik.

"Engleskim je navijačima uvijek zabavno s nama, a naše im je osoblje uvijek zahvalno. Ne možemo dočekati da nas posjete u Kölnu."