naljutio javnost

Englezi zgroženi: Princ William otišao u Njemačku na Euro, a bolesnu ženu i djecu ostavio kući

Današnji okršaj Engleske i Danske na Evropskom prvenstvu u nogometu 2024. neće propustiti britanski prijestolonasljednik, princ William, koji je već najavio svoj dolazak na teren.

William je već otputovao u Njemačku, gdje će bodriti svoju reprezentaciju u Frankfurtskoj Areni. S obzirom na to da princ sutra slavi svoj 42. rođendan, najmanje što mu igrači mogu pokloniti jest pobjeda Engleske.

Na put se uputio sam, s obzirom da su mu djeca u školi, a njegova supruga Kate Middleton se daleko od pogleda javnosti liječi od raka.

Nastup Engleske protiv Srbije u nedjelju, 16. juna, također je bio uzbudljiv, no William je tu utakmicu radije gledao s djecom i Kate kod kuće, piše Daily Mail.

Budući da je to obećao djeci, William je prenio nogometašima njihove pozdrave te savjet nestaška Louisa. Maleni je preko tate poručio igračima da u Njemačkoj "jedu dvostruko više".

View this post on Instagram

A post shared by England football team (@england)

Princ William se našalio i naglasio da poruku njegovog šestogodišnjeg sina ne treba shvaćati doslovno. Harry Kane je na to kimnuo glavom, a ostali nogometaši uzvratili su pozdrav malim navijačima iz kraljevske porodicom.

Međutim, nisu svi u Engleskoj oduševljeni što je princ ostavio bolesnu ženu i djecu i otišao na Euro, pogotovo nakon špekulacija da joj je bio i nevjeran.