Sport

Enid Tahirović, proslavljeni golman: Na dobrom smo putu da postanemo respektabilna rukometna selekcija

Nekadašnji proslavljeni golman reprezentacije BiH Enid Tahirović vjeruje da je selekcija BiH na odličnom putu da postane respektabilna ekipa

Nekadašnji proslavljeni golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Enid Tahirović vjeruje da je selekcija BiH na odličnom putu da postane respektabilna ekipa.

Bh. rukometaši sinoć su u Cazinu pred velikim brojem bh, navijača savladali selekciju Slovenije rezultatom 27:26, u meču koji je selekciji BiH donio plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj, a Tahirović je zadovoljan igrom i zalaganjem izabranika selektora Irfana Smajlagića.

"Naši momci su do zadnjeg minuta meča pokazali da žele pobjedu za odlazak na Evrospko prvenstvo. Igra je bila mnogo bolja nego u prošlim mečevima i to je zapravo cilj našeg tima na svakom trenungu i utakmici. Cazin se zaista ponovo pokazao kao fantastičan domaćin i publika je nosila naše igrače kroz cijeli meč", rekao je Enid Tahirović Feni.

Napominje da plasmanom na Evropsko prvenstvo posao selekcije BiH nije završen, te da već u narednom meču protiv selekcije Crne Gore, ova ekipa treba ponoviti dobru igru i pokazati da pobjeda protiv Slovenaca nije bila slučajna.

"Samo tako možemo napredovati i ponovo postati reprezentacija koja svima može pomrsiti račune", zaključio je Tahirović.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Euro u Njemačkoj završava u nedjelju gostovanjem protiv selekcije Crne Gore.