mnogo polemike

Eurosong razbjesnio javnost objavom: Dopuštate Izraelu učešće i onda se pravite da ste za mir?

Euroson, odnosno European Broadcasting Union, na svojim službenim stranicama oglasio se o sudjelovanju Izraela.

"EBU poziva da se prema svim umjetnicima koji sudjeluju na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije postupa s poštovanjem i osuđujemo svako zlostavljanje i uznemiravanje", poručili su uz objavu o Izraelu.

"EBU je svjestan snažnih emocija izazvanih ovogodišnjim Eurosongom i svjesni smo intenzivne rasprave koju je potaknulo uključivanje Izraela. Htjeli bismo naglasiti da su sve odluke koje se tiču sudjelovanja odgovornost upravnih tijela EBU-a, a ne pojedinačnih umjetnika", naglasili su pa dodali da su "protiv bilo kakvog oblika zlostavljanja ili uznemiravanja sudionika, online ili offline".

"Predani smo njegovanju sigurnog i uključivog okruženja. Zalažemo se za konstruktivan dijalog i potporu umjetnicima i naglašavamo misiju natjecanja da nas glazba sve ujedini", zaključili su.

Objava je razbjesnila mnoge fanove Eurosonga.

"Jeste li sigurni da ste protiv bilo kakvog oblika zlostavljanja onda?", "Pa onda izbacite Izrael s natjecanja ako je tako", "Dopuštate Izraelu sudjelovanje i onda se pravite da ste za mir?", pisali su bijesni fanovi natjecanja.