Politika

Evo ga opet. Milan Tegeltija: Bošnjaci teže da izdominiraju, priča o mirnom razdruživanju je logična

Milan Tegeltitija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, danas pravni savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, oglasio se jutros na Twitteru. Kaže da je priča o “mirnom razdruživanju logična jer 1,6 miliona Bošnjaka teži da izdominira nad 1,1 milion Srba i 500 hiljada Hrvata u BiH”. Naravno, ponovo spominje “političko Sarajevo” i odlazak OHR-a.

Njegov status prenosimo bez lektorskih intervencija:

“Kad RS poziva na unutrašnji dogovor u BiH i odlazak OHR-a Pol. SA to bahato odbija, zadržavajući status quo. Umjesto dogovora traže nametanja. Kada 1,6 miliona bošnjaka teži da izdominira nad 1,1 miliona srba i 500k hrvata u BIH priča o mirnom razdruživanju je logična posljedica”.

Nešto ranije, sinoć, objavio je da “ovako brojne i panične reakcije iz ‘političkog Sarajeva’ na nepotvrđenu informaciju o non-paperu govore samo da ni oni u stvari ne vjeruju u BiH”.

“Ako je nešto tako nemoguće kao što tvrde, čemu onda tolike i takve panične reakcije na jedan tek nepotvrđeni i neformalni dokument”, ocjenjuje Milan Tegeltija.Povezani postovi: