princeza od Walesa

Evo kad se očekuje povratak Kate Middleton u javnost; ima li razloga za zabrinutost?

Otkako se saznalo da Kate Middleton boluje od raka te prolazi kroz preventivne tretmane kemoterapijom, javnost iz dana u dan nestrpljivo očekuje bilo kakve novosti o njenom stvarnom stanju. No, posljednje informacije ne daju puno razloga za optimizam…

Naime, izvori bliski Kensingtonskoj palači tvrde da će princeza od Walesa izbivati iz javnosti sve do kraja 2024. godine.

'Velik broj zaposlenika treba znati tačan raspored događanja nekoliko mjeseci unaprijed. Rečeno mi je da je Katein kalendar posve prazan sve do kraja godine. Baš ništa nije isplanirano. Prema svemu sudeći, ne očekujte njeno pojavljivanje u javnosti ove godine', rekao je izvor za Daily Beast.

Za isti medij progovorio je i prijatelj blizak princu i princezi od Walesa, koji tvrdi da je u pozadini briga za njeno fizičko i mentalno zdravlje.

'Za nju je sada ključno izbjegavanje bilo koje vrste stresa i tjeskobe. Sve što treba činiti jest paziti na sebe kako bi joj postalo bolje', kaže izvor i dodaje:

'Čim škola završi, porodica seli u Sandringham.'

Drugim riječima, Kate i William provest će još svega nekoliko sedmica u Londonu, a tada će uzeti slobodno vrijeme za odmor u omiljenom Anmer Hallu i provođenje što više bezbrižnih trenutaka s djecom u Norfolku.

Do tada, izgledno je da će Kate Middleton gotovo svo vrijeme provoditi u porodičnoj kući, iz koje navodno ne izlazi čak niti kako bi djecu odbacila do škole.

'Istina je da su se pojavile neke glasine o tome da vozi djecu do Lambrooka, no niko od roditelja je nije vidio.'