računica

Evo ko bi nakon debakla od Španije trebao biti protivnik Hrvatske u drugom krugu

Umjesto Mađarske Hrvatskoj zbog teškog poraza od Španije (0:3) na otvaranju grupe Eura u nokaut-fazi prijete Švicarska, Portugal i Belgija.

Dalićeva je ekipa teškim porazom od Španije praktički izgubila šansu da grupu završi na prvom mjestu.Tako će prolazak u eliminacijsku fazu tražiti s drugog ili trećeg mjesta grupe u kojoj su još Albanija i Italija. Analitičari i statističari s platforme Football Meets Data izračunali su koji su najizgledniji protivnici Hrvatske u nokaut-fazi.

Posljednje vijesti, tačnije update projekcija nakon što je Italija pobijedila Albaniju 2:1, pokazuju da Hrvatska, ako bude treća u grupi, u prvoj nokaut-rundi ide na Belgiju. Napomenimo da će važnu ulogu u odlučivanju o plasmanu imati gol-razlika. Hrvatska nakon teškog poraza u prvoj utakmici grupe po tom kriteriju stoji loše. No, već u srijedu protiv Albanije ima priliku to popraviti.

Grupa B, u kojoj su uz Hrvatsku još Španija, Italija i Albanija, grupa je u kojoj je najmanja mogućnost da trećeplasirani ne prođe dalje. Samo 29 posto šanse je da treće mjesto u toj grupi neće voditi u nokaut-fazu natjecanja. To je dobra vijest za Hrvatsku nakon potopa u Berlinu.