RASPRODANI KONCERTI

Evo koliko je Aleksandra Prijović zaradila od pet koncerata u Osijeku

Aleksandra Prijović s pet koncerata u pet dana je rekorderka u popunjavanju Gradskog vrta u Osijeku. U tom periodu prodefiliralo je kroz Veliku dvoranu oko 25.000 ljudi. U nedjelju iza 23 sata završila je "Prijomanija" u Osijeku, a prije nego što se nastavi u Rijeci i Varaždinu, svi se pitaju koliko je Prija zaradila i koliko je pjevačicu iz Beloga Manastira to sve stajalo?

Velika dvorana Gradskog vrta može primiti do 6500 hiljada ljudi, a kod Aleksandre je kapacitet bio manji zbog barskih stolova.

"Svaka večer je bila rasprodana. Otprilike je bilo oko 5000 obožavatelja na svakom koncertu" rekli su organizatori. Prema slobodnoj procjeni, Aleksandra je samo od prodaje karata zaradila 875.000 eura. Najjeftinija karta bila je 25, a najskuplja 45 eura, koliko je bilo potrebno izdvojiti za VIP stol.

Međutim, u to treba uračunati troškove kao što je zakup dvorane, scenografija, svjetla, bend… Nisu ti troškovi mali, ali su naspram zarade zanemarivi. Aleksandra je, prema cjeniku velike dvorane, zakup prostora za pet koncerata platila oko 50.000 eura.

Za najam dvorane oko 10.000 eura

"Najam velike dvorane s tribinama u Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt po jednom koncertu iznosi 9954,21 eura s PDV-om. U 2023. godini u dvoranama kojima upravljaju Športski objekti održano je 16 koncerata, od toga devet u velikoj dvorani Gradski vrt. Zarada Športskih objekata po jednom iznajmljivanju iznosi oko pet hiljada eura", rekao je za Glas Slavonije Robert Seligman, direktor Športskih objekata, koji upravljaju dvoranom Gradski vrt.

Seligman je dodao da najmoprimac, u ovom slučaju Aleksandra Prijović, ima obvezu plaćanja korištenja dvorane, prijave skupa MUP-u, osigurati zaštitarsku i redarsku službu te osigurati dežurnu ljekarsku službu.

Također, u obvezi je napraviti policu osiguranja posjetitelja od posljedica nesretnog slučaja i odgovornosti za stvari. Sportski objekti pak imaju obvezu osigurati nesmetani ulazak u dvoranu, osigurati garderobe sa sanitarnim uređajima, pristup internetskoj mreži i osigurati dežurno osoblje.

'Izdvojila 50.000 eura na stilista, odjeću, tim…'

Srbijanski mediji tvrde da bi Aleksandrina zarada bila i veća da nije toliko uložila u kostime i produkciji. Navodno su njezini bliski prijatelji i porodica pokušali utjecati da ne troši toliki novac.

"Samo za stilistu, odjevne kombinacije i kompletan tim koji je zadužen za njen izgled izdvojila je više od 50.000 eura! Surovi je profesionalac i ne žali sredstva samo kako bi sve bilo perfektno i kako bi publika s njenog koncerta otišla sretna. Zbog toga je trenutno najpopularnija, najuspješnija i najplaćenija naša pjevačica. Mnogi su joj savjetovali da sreže troškove, da angažira jeftiniju produkciju, da iznajmi skromniju opremu, da ne kupuje kostime od 10.000 eura, ali ona nije željela ni čuti. Svjesna činjenice da živi svoj najveći san koji joj se možda nikada više neće ponoviti, želi da zauvijek iza njenih koncerata ostanu videosnimke kao svjedočanstvo jednog vremena i njenog vrtoglavog uspjeha", rekao je izvor blizak pjevačici.