SVADBA VOJVODE OD WESTMINSTERA

Evo zbog čega princ William ‘ostavlja’ bolesnu Kate: Princeza je prekinula šutnju usred borbe s rakom

Kate Middleton potaknula je fanove da se zapitaju vraća li se ona na posao ove sedmice nakon što je u subotu na Instagramu podijelila najavu za novi projekt, koji provodi u saradnji s pokretom Sedmica mentalnog zdravlja.

Službeni Instagram profil princa i princeze od Walesa objavio je kratki film o problemima s mentalnim zdravljem s kojima se poljoprivrednici u Ujedinjenom Kraljevstvu suočavaju. U filmiću se pojavljuje Will Young iz showa 'Love Island'. Kkraljevska porodica obećala je ponuditi mentalnu podršku poljoprivrednicima u ruralnim zajednicama.

Ovo je prvi projekt u koji je Kate uključena otkako je objavila da se bori s rakom, a princezi je trebalo vremena da se oporavi nakon operacije abdomenate da prođe preventivnu hemoterapiju.

'Iskreni razgovor Sama i Willa o iskustvima farmera kad je riječ o mentalnom zdravlju naglašava pozitivne rezultate koji se mogu postići s pravom podrškom, u kojem god obliku ona bila. Bili vi farmer ili ne, nadamo se da ćete moći pronaći nešto za sebe u ovom filmu', pisalo je pored videa.

Ovaj potez dolazi nakon što je princ William potvrdio da je princeza 'dobro' dok je on bio u posjeti bolnici na otočju Scilly.

Podijelivši vijest s javnošću o bolesti s kojom se bori putem videa objavljenog na internetu, Kate je zamolila za razumijevanje i poštivanje privatnosti tokom liječenja. Dodala je da je dijagnoza bila ogroman šok, a ona i William 'činili su sve što su mogli da obrade i riješe tu situaciju privatno za dobrobit naše mlade porodice'.

Nije potvrđeno kada će se Kate vratiti kraljevskim dužnostima jer nastavlja liječenje raka. U međuvremenu, njezin svekar, kralj Charles, krajem aprila ponovno je preuzeo javne dužnosti nakon što mu je u februaru dijagnosticiran rak.

Ranije ovog mjeseca, 2. maja, kraljevski par proslavio je deveti rođendan svoje kćeri Charlotte, a taj su dan obilježili novom fotografijom djevojčice. Ovo nije jedina prilika koju je porodica Wales nedavno obilježila, proslavili su i Louisov šesti rođendan 23. aprila te svoju 13. godišnjicu braka 29. aprila.

S druge strane, princ Willim na neko će je vrijeme ostaviti samo jer će imati važnu ulogu na 'vjenčanju godine'. Naime, 7. juna ženi se vojvoda od Westminstera, Hugh Grosvenor.

Oba člana kraljevske porodice ostali su bliski prijatelji, a kako prenosi Mirror, upravo je to razlog zašto se princ William odlučio pojaviti sam na vjenčanju, bez svoje uže porodice. Štaviše, izvori tvrde da je odlučio 'ostaviti Kate Middleton' za ovu važnu priliku jer ona ne može napustiti Adelaide Cottage tokom oporavka od raka.