ne krije ljutnju

Feđa Dudić u nevjerici, nije mu jasno šta su mu uradili: Ovo samo u Srbiji ima!

Trener kragujevačkog Radničkog Feđa Dudić ne može da vjeruje da nije mogao da računa na najboljeg igrača protiv Čukaričkog zbog "džentlmenskog" dogovora dva kluba u prvenstvu Srbije.

Naime, Milutin Vidosavljević je preskočio meč protiv svog bivšeg kluba u pobjedi od 4:3, iako nije bio ni sankcionisan ni povrijeđen.

Nije igrao jer su se klubovi, Čukarički i Radnički, dogovorili prilikom transfera igrača da Vidosavljević ne igra protiv "Brđana"?!

Samo zato što je bivši igrač tog kluba, on nije igrao jučer, što je naljutilo stratega Radničkog, bosanskohercegovačkog stručnjaka Dudića, prenosi B92.

"Vidosavljević nije imao pravo da igra, zbog čega sam ogorčen. To samo ovdje u Srbiji ima, da igrač koji potpiše za drugi klub nema pravo nastupa.

To nigdje u životu nisam vidio niti sam čuo. U redu je da pozajmljen i nema pravo da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao, ali ovo nisam nigdje vidio", rekao je trener Radničkog.

Ovu situaciju je za Mozzartsport pojasnio sportski direktor kluba Radničkog Slavko Perović.

"To je džentlmenski dogovor dva kluba. Čukarički je više puta bio korektan prema nama i nije se postavljalo pitanje da li ćemo održati riječ iako je bila mnogo važna utakmica protiv direktnog rivala.

Mi se Boga plašimo i vjerujemo da je fudbal pošten. Data riječ treba da poštuje i za nju ne treba papir. Fudbal nam na kraju uvijek vrati ono što smo zaslužili", rekao je Perović.

Dodao je da ovakva klauzula nije strana u srbijanskom fudbalu i da je praktikuju i drugi klubovi.