SPORNI TERMINI

Feđa Dudić u šoku zbog odluke u Srbiji: “Nisam mogao da vjerujem kad sam vidio”

Spuštena je zavjesa na sezonu u fudbalskoj Super ligi Srbije. Crvena zvezda je pobijedila Čukarički sa 4:1, Partizan i Radnički iz Kragujevca su remizirali rezultatom 2:2, dok je Vojvodina savladala Mladost iz Lučana sa 1:0.

Sada znamo koji će timovi i u kojim takmičenjima predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Jedna bitka vodila se između Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca za četvrto mjesto, koje vodi u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a druga između Vojvodine i Čukaričkog, pošto su Brđani mogli do petog mjesta u slučaju da su pobijedili Zvezdu, a Vojvodina kiksnula protiv Mladosti.

Na kraju je, zahvaljući rezultatima u posljednjem kolu, Vojvodina je preskočila Radnički i potisnula ga na peto mjesto, dok je Čuka završila kao šesta i neće igrati Evropu.

Ono što je zanimljivo je da ova tri meča nisu igrana u istom terminu. Partizan i Radnički su počeli u 18 sati, a preostala dva duela su krenula u 19 sati.

Očigledno je da su ljudi koji određuju termine smatrali da je važna ova borba između Vojvodine i Čukaričkog oko toga ko će igrati Evropu, a ko neće, dok im borba za četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu Evrope i nije bila toliko važna.

Treneri Radničkog i Partizana, Feđa Dudić i Albert Nađ, su negodovali zbog ove situacije nakon utakmice u Humskoj.

"Nisam mogao da vjerujem kad sam vidio da oni igraju u 7, a mi u 6 sati. Šta su oni kao konkurenti sa Čukaričkim za Evropu samo? Mislim da je bilo jako bitno ko će biti četvrti, za mene ovo nije u redu da oni počnu sat kasnije. Trebalo je svi da igramo u isto vrijeme. I u prošlom kolu smo mi igrali u četvrtak, a Partizan i Čukarički u petak. To se završilo povoljno po nas, ali je i to moralo istovremeno da se igra", rekao je Dudić, a slično razmišlja i Nađ:

"Ako su Vojvodina i Radnički imali nešto između njih da riješe, nije mi jasno zašto Vojvodina nije igrala u istom terminu. Malo mi je čudno da oni počnu u 7 i da na poluvremenu znaju šta se ovdje desilo", kazao je Nađ.