veliko pojačanje

FIFA odlučila: Denis Huseinbašić može igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Danas je u Nogometni savez Bosne i Hercegovine stigla zvanična potvrda da Denis Huseinbašić može nastupiti za državni tim naše države.

"Komitet FIFA (Međunarodna nogometna federacija) za status igrača je prihvatio zahtjev Huseinbašića i NSBiH za promjenu sportskog državljanstva tako da mladi fudbaler sada može igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Denis Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine, a trenutno nastupa za njemački FC Koln", objavio je Nogometni savez BiH.

Riječ je o ozbiljnom pojačanju za "Zmajeve". Riječ je o momku koji je upisao pet nastupa uz dva postignuta gola za mladu (U-21) reprezentaciju Njemačke, države u kojoj je i rođen.

No, njegovi roditelji su porijeklom iz BiH, što je na koncu prelomilo da iskoristi mogućnost i izabere dres seniorske selekcije BiH.

Ove sezone je u ukupno 18 nastupa u 1. Bundesligi i Kupu Njemačke upisao tri asistencije.

Karijeru je počeo u klubu iz rodnog grada Erbacha, a nastavio u Darmstadtu 98 i Eintrachtu iz Frankfurta.

Prije šet godina je prešao u Kickers Offenbach u kojerm je debitirao na seniorskoj sceni i postigao svoj prvi gol. Prvi hat-trick u karijeri ostvario je u pobjedi nad FSV Frankfurtom 14. maja 2022. godine.

Huseinbašić je u junu 2022. potpisao trogodišnji ugovor sa Kolnom.

Svoj službeni debi imao je 3. septembra iste godine protiv Wolfsburga. U oktobru 2022. postigao je svoj prvi pogodak za Koln protiv Borussije Monchengladbach.