odbacuju glasine

FK Velež: Laž je da premijer Nikšić pokušava utjecati na kadrovsku politiku kluba

Fudbalski klub Velež Mostar odlučno demantuje dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o navodnom uticaju premijera Federacije Bosne i Hercgovine, gospodina Nermina Nikšića, na posljednja dešavanja u klubu, sapoćili su "Rođeni".

"Radi se o neistinama koje nemaju nikakvo utemeljenje, niti u njima ima i zrnca istine. Oni koji plasiraju laži ne žele dobro ni FK Velež ni svima nama koji zajedno radimo i gradimo jaki, evropski klub.

Jedina istina je da premijer FBiH pruža bezrezervnu podršku FK Velež, te da nikada ni na koji način nije pokušao utjecati na unutrašnja pitanja ili kadrovsku politiku kluba.

Podrška premijera Nikšića je uvijek bila značajna za dobrobit kluba, i nikada ničim nije bila uslovljena.

Posebno želimo podcrtati da u mandatu ovog Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, niti jedna politička opcija nikada, ni na bilo koji način, nije vršila pritisak na donošenje odluka u bilo kojem segmentu djelovanja našeg Kluba.

Posljednji medijski natpisi kojim se pokušava sugerisati drugačije mogu samo nanijeti štetu klubu i odnosima sa važnim prijateljima FK Velež koji doprinose stabilizaciji i razvoju kluba, u čemu posebno ističemo premijera Nikšića i Vladu FBiH", saopćio je FK Velež.