mostarska raja

FK Velež: Prije devet umro je osnivač “Red Armyja”, najstarije registrovane navijačke grupe u našoj domovini

Danas se navršava punih devet godina od kada nas je napustio naš Nedžad Babović, za mostarsku raju jednostavno Neđa, objavio je Fudbalski klub Velež.

"Nedžad Babović bio je nekadašnji vođa i osnivač najstarije registrovane navijačke grupe u našoj domovini - Red Army. Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio našem Mostaru i naravno svojoj najvećoj ljubavi - Veležu.

U sjećanjima svih generacija koji pamte prijeratne uspjehe naših Rođenih zauvijek će ostati njegovo 'komandovanje' na finalu Kupa Maršala Tita u Beogradu, 24. maja 1981. godine, kada su mostarski Crveni, u utakmici za nezaborav, svladali sarajevski Željezničar i po prvi put u svojoj historiji osvojili veliki srebrni pehar.

Upravo je naš Neđa predvodio Red Army i pet godina kasnije, na finalnoj utakmici protiv Dinama, ponovo u Beogradu. Tog maja 1986. godine, naši Rođeni su po drugi put pehar kupa donijeli u svoje vitrine.

Nedžad Babović preminuo je na današnji dan, 01. maja 2015. godine, u 65 godini života.

Na crvenoj tribini u našim srcima zauvijek će ostati mjesto za ovog velikog čovjeka, Mostarca i Veležovca. Čovjeka u crvenom odijelu i bijelim rukavicama dok grlom i dlanovima predvodi svoje Rođene u neke nove velike pobjede", poručili su iz FK Velež.