legenda bh. fudbala

FK Željezničar zvanično objavio: Elvir Rahimić je novi sportski direktor

Proslavljeni bh. fudbaler, Elvir Rahimić, novi je sportski direktor FK Željezničar, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu, objavio je Klub.

Elvir Rahimić je rođen 4. aprila 1976. godine u Živinicama. U igračkoj karijeri nosio je dresove živiničkog Slavena, Bosne iz Visokog, slovenskog Interblocka, austrijskog Vorwatsa, Anzhija, te je punih 13 godina igrao za CSKA iz Moskve sa kojim je osvojio 17 trofeja. Igračka je legenda ruskog velikana s kojim je podigao i trofej Kupa UEFA.

Nakon što je okačio kopačke o klin, ostao je u CSKA i od 2014. do 2022. godine je obnašao nekoliko funkcija u Akademiji CSKA Moskve. Uporedo je tri godine bio pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH, te je dvije godine radio kao skaut za NS/FS BiH. Rahimić je vlasnik UEFA Pro licence.

"Sigurno da sam sretan što sam tu, u Želju, jednom velikom klubu. Nadam se da ćemo zajedno da napravimo jedan dobar posao.

Prvo moram da se upoznam sa radom u klubu i organizacijom. To će biti osnovno i da vidimo gdje možemo da napradujeo. Kako da napravimo dobar odnosa i sa Savezom i sa drugim klubovima", rekao je Rahimić.

Ovo je novi pojačanje FK Željezničar, a ranije je nova Uprava kluba dovela Denisa Ćorića za trenera.