a šta je sa RTRS

Forto se sastao sa direktorima BHRT-a i FTV-a, kažu da uskoro ide raspodjela para

Na inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, danas je u Ministarstvu održan radni sastanak sa direktorima BHRT-a i FTV-a Belminom Karamehmedovićem i Dževadom Šabićem kako bi se prevazišla situacija u kojoj se posljednjih 15 godina nalaze javni emiteri.

Kako je istakao ministar Forto, u narednim danima bit će potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH, sve kako bi bile isplaćene plaće radnicima u obje medijske kuće.

Direktori su podržali napore ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama.

"Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse sa računa Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja a ne dio problema", kazao je Karamehmedović.

Šabić je zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u "sivom domu", saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.