Region

Foto / Desničari orgijali u Beogradu: Klicali zločincu Mladiću, optužili Vučića da je “pljunuo na bratsku rusku naciju”

"Ovdje smo zbog carstva nebeskog i da pokažemo da smo uz bratsku Rusiju, a (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić je pljunuo na rusku bratsku naciju, srpsku historiju i potomke, jer samo Rusija garantuje da će Kosovo ostati u sastavu Srbije", rečeno je večeras na protestu građana okupljenih oko desničarskih organizacija, a protiv odluke vlasti Srbije da glasa za suspenziju Rusije iz Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda (UN), javlja Anadolu Agency (AA).

(Foto: Anadolu Agency)

Uz naglasak da "ono što su naši izdajnici uradili u UN nije u naše ime" i poziv Rusiji da pomogne skidanja "okova Zapada" sa Srbije, na skupu se čulo da je Srbiji u interesu da Rusija pobijedi u ratu s Ukrajinom, jer "mi smo njihovi, oni su naši".

(Foto: Anadolu Agency)

Istaknuto je da bi odnose Srbije i Rusije trebalo da određuju "jedan Dejan, koji krvari kod Kijeva, i Sale i Stefan, koji su ostavili živote u Ukrajini, i njihovo junaštvo, a ne Vučić", za koga je rečeno da je "podanik NATO pakta".

(Foto: Anadolu Agency)

Rečeno je da su dio "Vučićevog tajna plana" njegova postizborna koalicija sa jednim od lidera srbijanske opozicije Draganom Đilasom, "četiri biolaboratorije u Srbiji", koje bi navodno trebalo da budu otvorene u Srbiji, i uvođenje sankcija "našoj jedinoj saveznici Ruskoj Federaciji".

(Foto: Anadolu Agency)

Istaknuto je da treba "momentalno da se prekine izdajničko nemoralno glasanje protiv Rusije", uz navode da se "85 odsto naroda izjasnilo protiv sankcija Rusiji" i ocjenu da je Vučić zbog toga što ne sluša volju naroda "lopov i izdajnik".

(Foto: Anadolu Agency)

Zatraženo je da se otjeraju "svi NATO savjetnici" iz srbijanskih ministarstava, uključujući i "ratnog zločinca Tonyja Blaira", uz objašnjenje da je Srbija neutralna zemlja.

Demonstranti su zatim prošetali pored zgrade Vlade Srbije, ambasada Italije i Bugarske, pored koje su uzvikivali parole protiv NATO-a i Evropske unije, a zatim i pored ambasade Bjelorusije, gdje su klicali predsjedniku te zemlje Lukašanku.

Uzvikivali su i "Srbi i Rusi - braća zauvijek", "Srbija - Rusija, ne treba nam Unija", "Ne damo svetinja", "Crna Gora i Srbija, to jedna familija" i klicali Ratku Mladiću, presuđenom ratnom zločincu.

Skup se završio bez incidenata kod ambasade Rusije, gde su demonstranti ponovili svoje poruke podrške toj zemlji.