misterija koja traje

Frapantna izjava osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić. Misterija je upravo dobila novu dimenziju

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru jučer je saslušan jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2) u Banjskom polju, Srđan Janković (50), koji je negirao da je počinio zločin 26. marta u Banjskom polju i rekao "da ga ne grize savjest".

Ja toga dana djevojčicu uopšte nisam vidio, zapravo je nisam vidio nikada u životu – izjavio je, navodno, Janković.

Priznao da je pio

On je, kako se nezvanično saznaje, u tužilaštvu odgovorio na oko stotinu pitanja, a saslušavan je oko tri i po sata, od 10 do 13.30. Janković je, navodno, pred tužilaštvom mirno i staloženo govorio i odgovarao na sva pitanja koja su mu postavljena. Detaljno je govorio o 26. martu, danu kada je Danka nestala i kada su je, kako se sumnja, Janković i Dragijević prvo udarili kolima JKP “Vodovod”, gdje su bili zaposleni, a onda i ubili i bacili tijelo – kaže izvor upućen u sve.

Izvor otkriva da je Janković govorio i o tome šta je sve radio od 26. marta do 4. aprila kada je uhapšen, te da je potvrdio da je na dan Dankinog nestanka bio u Banjskom polju, mjestu iz kog se djevojčici izgubio trag.

– Objasnio je šta je tamo radio i priznao je da je pio alkohol. Priznao je i da je bio za volanom “fiat pande”, koja je službeno vozilo, kao i da se automobil kretao baš tim putem, koji je naveden kao mjesto na kom je Danka udarena kolima, ali da apsolutno nikoga automobil kojim je upravljao nije udario – prenosi izvor detalje sa saslušanja.

Osumnjičeni Srđan Janković, koji je u tužilaštvo doveden iz pritvora, sa lisicama na rukama i nogama i u pratnji stražara, ispitivan je u prisustvu svog izabranog branioca, Živadina Bogdanovića.

– Ispričao je i da ga ne grize savijest jer ništa nije uradio, da na kolima nema udarca i da bi bila ulubljena da je dijete njima udareno – kaže izvor.

Prema njegovim riječima, Janković je mirno odgovorio na sva pitanja, a ono što zbunjuje sve je dijametralno suprotna priča njega i njegovog kolege osumnjičenog, Dejana Dragijevića, koji je cijeli zločin priznao i rekao da je golim rukama udavio dijete pošto ga je Janković, po njegovim riječima, oborio autom.

Misterija ostaje

Čudno je to što je Dragijević do detalja u tužilaštvu opisao cijeli događaj i priznao da je on taj koji je unio dijete u auto i udavio ga golim rukama, a Janković, koji se do sada branio ćutanjem, sada negira sve i govori da dijete nikada nije ni vidio.

– Neko od njih dvojice ne govori istinu, pošto su njih dvojica u kritično vrijeme bili zajedno, u istom autu, a priče im se ne poklapaju – objašnjava izvor.

Srđan Janković je u policiji priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a zatim se u tužilaštvu branio ćutanjem sve do danas kada je u potpunosti negirao djelo. Sa druge strane, njegov kolega Dragijević priznao je sve i u policiji i u tužilaštvu.

– Mnogi su očekivali da će misterija ovog slučaja biti riješena i da će Janković otkriti gdje je tijelo Danke Ilić, ali desilo se to da je on svojim iskazom šokirao sve. Misterija ostaje. Ovo je definitivno jedan od najmisterioznijih slučajeva u Srbiji. – kaže izvor.

Danka Ilić je, inače, nestala 26. marta u mjestu Banjsko polje kod Bora kada je sa majkom i bratom došla na porodično imanje i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija je devet dana kasnije saopštila da su počinioci uhapšeni i da su priznali da su Danku prvo udarili autom, zadavili je, a zatim njeno tijelo bacili na deponiju odakle je poslije dva dana tijelo premješteno, međutim, tijelo do danas nije nađeno.

“Zašto je šutio dva mjeseca”

Časlav Dragomirović, djed po majci male Danke rekao je danas da nije znao za kada je tačno zakazano saslušanje osumnjičenog, a i zapitao se “ko je mogao da zna da li bi uopšte nešto otkrio, s obzirom na to koliko je vremena prošlo”.

– Kako možemo da budemo, život mora da se nastavi dalje, ali je teško svima, pogotovo Ivani – kratko je rekao on.

“Ja sam sada zatečena i zbunjena”

Ivana Ilić, majka Danke Ilić, koja je bila sa djevojčicom kada je nestala i koja je ranije na saslušanju rekla da je vidjela osumnjičene radnika JKP “Vodovoda” u ulici na kom se nalazi njeno imanje, piše Kurir.

– Ja sam sada zatečena, ne znam šta bih rekla! Ko je onda bio drugi u kolima, ja sam tada na brdu vidjela dvije osobe u kolima? Ništa mi nije jasno… Ako nije ništa uradio kao što kaže, zašto je šutio dva mjeseca!? Pod jakim sam stresom – rekla je Ivana.