historijski rezultat

Fudbaleri Zrinjskog sa navijačima na ulicama Mostara proslavili još jednu uspješnu sezonu

Veliki broj Mostarki i Mostaraca večeras je na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, zajedno s nogometašima Zrinjskog, proslavio još jednu uspješnu sezonu.

Navijači su imali priliku uslikati se sa svojim miljenicima i s peharom Kupa Bosne i Hercegovine.

"Nismo ni ove godine iznevjerili naše navijače. Bio je malo žešći ritam zbog europskih utakmica, tako da smo možda u prvenstvu malo podbacili.

Ali, mogu reći da je plasman u grupnu fazu Konferencijske lige za mene kao titula, Kup je opet nešto specijalno, tako da je, sve u svemu, sezona bila odlična", izjavio je branič Zrinjskog Slobodan Jakovljević.

Dodao je kako će klub i sljedeće godine imati visoko postavljene ciljeve te kako se nada da će ti ciljevi biti ispunjeni.

Nakon historijske 2022/2023. sezone u kojoj su Mostarci osvojili duplu krunu, u protekloj su sezoni obranili naslov pobjednika Kupa, dok su u prvenstvu završili drugi.

U nogometnoj historiji posebno će ostati upisan plasman Zrinjskog u grupnu fazu Konferencijske lige URFA i domaća pobjeda nad Alkmaarom 4:3, nakon što su Nizozemci vodili 3:0 na poluvremenu.

Na večerašnjoj proslavi okupljeni su imali priliku pozdraviti i U17 ekipu Zrinjskog koja je u protekloj sezoni osvojila naslov prvaka Bosne i Hercegovine.