Na Ilidži

FUP u akciji: Jedna osoba uhapšena zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su uhapsili jednu osobu zbog "napada na policajca".

Rijče je o osobi inicijala N. K (1995.), uhapšen je na Ilidži.

"Dana, 13.02.2004. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, postupili po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, kojom prilikom su na području Ilidže slobode lišili lice N.K. (1995) zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ iz člana 359. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedeno lice se sumnjiči da je u prethodnom periodu posredstvom interneta, u više navrata, slalo poruke koje su za sadržaj imale prijetnje po život i tijelo policijskog službenika Federalne uprave policije, Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga. Lice lišeno slobode se od ranije vodi u krivičnim evidencijama za nanošenje tjelesnih ozljeda za što je bilo kažnjavano uslovnom osudom.

Policijski službenici Federalne uprave policije Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala su osumjičeno lice locirali i identifikovali, te lišili slobode.

Lice će nakon kriminalističe obrade u prostorijama Federalne uprave policije, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a.