Samit u švicarskoj

Gdje je nestao Bećirović kada je trebao držati govor na Samitu o Ukrajini?

Predajedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović učestvovao je u velikom Samitu o miru u Ukrajini koji se održava u Švicarskoj.

No, učestvovanje bi mogla biti pogrešna riječ bar prema raspravama na društvenim mrežama koje su očito bilo zlonamjerne. No, krenimo redom.

Naime, na mrežama se jučer pojavio snimak sa konferencije na kojoj je Bećirović trebao održati govor. Međutim, dok predsjedavajući konferencije proziva Bećirovića da počne govor njega nema. Uprkos prozovci, Bećirović se nije pojavio pa se prešlo na sljedećeg govornika. (Sve se čuje na live prenosu na 01:19:13, ispod je izdvojena verzija).

Na ovako ozbiljnim konferencijama svakako da postoji striktni protokol i dnevni red pa je vjerovatnoća da Bećirović nije znao da treba govoriti - minimalna i zanemariva.

Postavlja se pitanje gdje je bio?

Raport je to pitanje uputio članovima Bećirovićevog kabineta. Njegov savjetnik za medije Adis Deljković objasnio je da se radilo o kašnjenu protokola, da im je bilo najavljeno jedno vrijeme, a ustvari je bilo drugo. Istakao je da je Bećirović bio na vrijeme u sali i da se uvijek precizno drži svih termina.

Na snimku sa konferenciji se pak vidi da je Bećirović održao svoj govor i to na 1:51:49. Evo snimka:

Ipak, zanimljivo je da je Bećirović objavio snimak govora, ali na mjestu gdje se daju izjave za medije. Tako je na svojim društvenim mrežama objavio sebe za govornicom gdje drži govor. Radi se o govornici gdje se daju izjave za medije.