Vijesti

Glavni federalni tužilac se sastao s Murizom Memićem i Ifetom Feragetom

Glavni federalni tužilac Munib Halilović sastao se danas u prostorijama Federalnog tužilaštva FBiH sa Murizom Memićem, ocem stradalog Dženana Memića, i njegovim punomoćnikom advokatom Ifetom Feragetom.

Tema sastanka bila je rad na predmetu o istrazi smrti Dženana Memića, te utvrđivanju eventualne odgovornosti pojedinih osoba koje su ranije radile na ovom predmetu, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva FBiH.

U saopćenju se navodi da je Federalno tužilaštvo FBiH zauzelo stav da Tužilaštvo BiH treba preuzeti predmet i istražiti način stradanja Dženana Memića, s obzirom na to da je već zasnovalo nadležnost u predmetu protiv većeg broja prijavljenih ili već optuženih osoba za koruptivne radnje u istrazi o stradanju Dženana Memića.

PROČITAJTE  Predstavnički dom o usporavanju gradnje tunela Hranjen

Federalno tužilaštvo FBiH smatra da se odluka protiv većeg broja prijavljenih osoba, među kojima su i tužioci, treba donijeti u što kraćem roku, imajući u vidu Odluku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća iz 2019. godine, prema kojoj se sve prijave, u kojima se spominju nosioci pravosudnih funkcija, imaju smatrati prioritetom u radu, navodi se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare