morbidno

Gledala seriju na Netflixu, pa stavila mačku u blender i prenosila uživo. Onda je ubila čovjeka

Scarlet Blake (26), transrodna žena koja je inspirisana serijom na Netflixu ubila Jorgea Martina Carrena, osuđena je na najmanje 24 godine zatvora.

Blake je u julu 2021. prvo udarila Carrena, a zatim ga gurnula u rijeku Cherwell u Oxfordu. Nekoliko mjeseci ranije, ubila je komšijinu mačku - stavila je u blender i sve prenosila uživo na internetu.

Prema riječima suca, Netflixova emisija o ubijanju mačaka igrala je značajnu ulogu u njenom stravičnom planu. Blake, prije poznata kao Alice Wang, se ekstremno zanimala za smrt i mučenje. Tužiteljica Alison Morgan KC je kazala da je pronalazila seksualno zadovoljstvo pri pomisli na nasilje, piše BBC.

Carreno, španski državljanin koji je radio u fabrici Mini, je nakon ukidanja ograničenja zbog COVID-a izašao navečer s prijateljima vani. Prema navodima tužiteljice, 30-godišnjak se u jednom trenutku odvojio od društva te naišao na Blake. Ona ga je odvela do osamljenog mjesta na obali rijeke, udarila ga flašom vodke po glavi, pokušala ga udaviti, a zatim ga gurnula u vodu gdje se utopio.

Blake je tokom suđenja ispričala poroti o vezi putem interneta s Ashlynn Bell, još jednom trans ženom u SAD-u. Kazala je kako nije htjela ubiti mačku te da je to napravila kako bi zadovoljila Bell. No tokom suđenja se saznalo da je mačku ubila na jako stravičan i bolan način - rasjekla je, stavila u blender i ubojstvo životinje prenosila uživo na internetu, prenosi Index.hr.

Na videu se čuje pjesma True Faith grupe The New Order koja se nalazila u Netflixovom dokumentarcu Don‘t F*** With Cats, u kojem muškarac prvo ubija mačice, a zatim snima ubistvo čovjeka.

"Mačku ste zadavili, ali ste osigurali da ostane još par minuta živa dok ste ju komadali i vadili utrobu. Zatim ste joj izvadili srce, koje ste sačuvali kao uspomenu. Nakon toga ste joj oderali kožu i odrezali glavu, a ostatke tijela stavili u blender. Pri tome ste kazali da jednog dana želite naučiti kako tako nešto napraviti čovjeku, kazao je sudac, a prenosi Daily Mail.

Blake je osuđena na četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja nepotrebne patnje životinji te na doživotni zatvor s najmanje 24 godine izdržavanja kazne zbog ubistva Carrena. Kaznu će služiti u muškom zatvoru.