Politika

Gomila SDA-ovaca i DF-ovaca na skupu ispred OHR-a, pogledajte fotke

Ispred OHR-a danas su održani protesti građana u organizaciji Kruga 99 i neformalne grupe građana „ReSTART BiH“. No, ono što je zanimljivo bilo da su protestima prisustvovali i pretežno članovi dvije partije, SDA i DF-a.

Osim što je protestima prisustvovala i zastupnica SDA u skupštini KS i članica SDA, Sebija Izetbegović, tu su bili i istaknuti članovi ove stranke, kao i “mlade snage”.

Kako smo ranije naveli na protestima je bio i Haris Zahiragić, kao i Aida Obuća, zastupnica u Skupštini BPK. Tu je bio i Adem Zalihić, nekadašnji direktor Hitne pomoći i član ove partije. Potom, Salko Zildžić, Fikret Prevljak.

Tu su bili i članovi DF-a, kao i predsjednik ove partije Željko Komšić. Program je vodila Elma Mujadžić, članica DF-a. Tu je bio i Denis Gratz, kao i drugi određeni članovi DF-a.

Naš fotoreporter zabilježio je političke ličnosti koje su bile na ovim protestima. Pogledajte fotografije u nastavku.

Podsjetimo, na protestima su upućene i skandalozne poruke visokom predstavniku i liderima stranaka koje formiraju vlast u BiH. Inače, u SDA-DF krugovima, Schmidt se proglašava okupatorom zbog odluka koje je nametnuo. Zapravo to koriste kao alibi da izvedu mase na ulice samo zato što nisu dio vlasti. Detaljnije pročitajte ovdje.  

Sebija Izetbegović / Foto: Raport
Fikret Prevljka / Foto: Raport
Aida Obuća / Foto: Raport
Adem Zalihić / Foto: Raport
Haris Zahiragić / Foto: Raport

Jasmina Biščević Tokić / Foto: Raport

Salko Zildžić / Foto: Raport
Željko Komšić / Foto: Raport
Elma Mujadžić, Muhamed Fazlagić / Foto: Raport
Marijela Margeta Hašimbegović, Denis Gratz i Adnan Lukač / Foto: Raport


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mashallah
Mashallah
1 mjesec

Mashalahh SDfA-ovaca, ”nek crknu dušmani, poruka za vrijeme ramazana, mashallah vjernice, ali status prof se vratiti neće

trackback
Protestuje iz hladovine: Je li Bisera prekinula odmor u Južnoafričkoj Republici da dođe pred OHR? | Epoha.ba Hadžići
1 mjesec

[…] ispred OHR-a obilježile su uglavnom likovi iz SDA i DF-a, skandalozne poruke, antizapadna histerija i kolona autobusa u kojima su stranke dovukle skroman […]

trackback
Protestuje iz hladovine: Je li Bisera prekinula odmor u Južnoafričkoj Republici da dođe pred OHR? - SARAJEVO-DANAS
1 mjesec

[…] okupljanje ispred OHR-a obilježile su uglavnom likovi iz SDA i DF-a, skandalozne poruke, antizapadna histerija i kolona autobusa u kojima su stranke dovukle skroman […]