Vijesti

Govedarica: Dodik se obračunava sa kamarilom iz svoje partije. Otkazuju mu poslušnost

“Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik želi iskoristiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine, kako bi se obračunao sa kamarilom unutar svoje partije, a koja prestaje da mu ispoljava poslušnost, jer su svjesni da je njegovoj vladavini došao kraj”, izjavio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Govedarica navodi da je Dodik deset punih godina osporavao Zakon o ispitivanju porijekla imovine, koji je predlagala Srpska demokratska stranka.

„Kada smo predlagali zakon, Dodik se ismijavao na njegov račun tražeći razne izgovore kako i zbog čega je zakon neprihvatljiv. Prvo su rekli da je zakon populističke prirode i da mi manipulišemo kako je Republika Srpska prepuna kriminalaca. Takođe su istakli kako je zakon nepotreban jer Republika Srpska ima Zakon o oduzimanju imovine stečenom izvršenjem krivičnog djela te da je to zakon koji može sve kriminalce da dovede u red“, podsjetio je Govedarica.

On je upitao gdje je sada taj zakon i koji su njegovi rezultati?

„Hoće li se neko oglasiti iz Ministrstva pravde i saopštiti javnosti da pređašnji antikoruptivni zakoni nisu imali smisao. Zašto bi Dodik morao da radi posao ministara i njihovih zamjenika? Treće što su nam primjedbovali jeste da je Zakon o ispitivanju porijekla imovine u kome je teret dokazivanja na licima koji ne mogu da dokažu svoju imovinu koja je nesrazmjerna sa njihovim prihodima, neustavan zakon i kao takav da ne može biti prihvaćen“, kazao je on.

Govedarica je postavio pitanje šta se u stvari krije iza Dodikove najave Zakona o ispitivanju porijekla imovine?

„Nema sumnje da je Dodik svjestan da je veliki broj ljudi iz tabora njegove partije, a i iz drugih partija stekao veliko bogatstvo bez njegovog blagoslova. Na ovaj način on planira da se obračuna sa onom kamarilom unutar svoje partije, a koja lagano njemu odbija da ispoljava poslušnost jer su svjesni da je njegovoj vladavini došao kraj. To se svakako odnosi i na neke od njegovih koalicionih partnera. Na taj način, Dodik ima namjeru da se u javnosti prikaže kao veliki borac protiv kriminala i korupcije“, istakao je Govedarica.

On kaže da Dodik ima namjeru da kontroliše svačiju imovinu osim svoje i imovine sopstvene porodice, a da pri svemu tome bude neko ko brani interese sopstvenog naroda.

„Moram priznati poslije deset godina, vrlo podmuklo i perfidno osmišljeno. Neko ga je dobro posavjetovao ali i taj neko i Dodik lično ali i članovi njihovih porodica, moraju znati da bi ovaj zakon vrlo brzo,mogao postati predmet ispitivanja i njihove imovine“, navodi Govedarica.

Prema njegovom mišljenju ima još jedan razlog zašto Dodik predlaže ovaj zakon za koga dodatno kaže da je po uzoru na Srbiju.

„To je još jedna potvrda da su Dodik i Vučić u disharmoničnim odnosima. U stvari Dodik pokušava dodatno da se dodvori Vučiću kako kopirajući njegova zakonska rješenja želi resetovanje saradnje koju su nekada imali“, kaže Govedarica.
Sektor za politiku i medije

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare