nakon špekulacija

Grad Sarajevo demantira: Bit će javnog dočeka Nove godine. I bit će nezaboravan

Nakon što su se pojavili medijski izvještaji o mogućem otkazivanju javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, oglasila se i Gradska uprava na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić.

Naime, mediji su danas objavili da je poništen javni poziv koji se ticao javnog dočeka pa se donio zaključak da ni od najavljenih koncerata pod nazivom 'Sarajevska priča' neće biti ništa.

Međutim, ipak će biti i javnog dočeka i koncerata.

"Grad Sarajevo, kao i prethodnih godina, i ove godine poduzeo je sve aktivnosti na realizaciji projekta Javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, a sve u cilju da i ove godine naš grad zadrži status novogodišnjeg centra regije.

Gradska uprava Grada Sarajeva intenzivno je u proteklom periodu radila na organizaciji
Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu i sve aktivnosti su u velikoj mjeri finalizirane.

Ranije su spomenuti bendovi Letu Stuke, Bomabaj stampa, Zabranjeno pusenje i
Crvena Jabuka. S tim u vezi pregovori su zaključeni sa svim izvođačima, i uskoro će se, kada se ispoštuju zakonske procedure i zakonom propisani uslovi, pristupiti finaliziranju svih detalja", naveli su u saopćenju.

Oni su naveli da Grad pored toga radi i na kreativnim i programskim aktivnostima. ž

"Uprava Grada Sarajeva mora poštovati zakonske procedure, a što neće dovesti u pitaje dobru zabavu na koji su građani i turisti u Sarajevu navikli za 31.12.2023. godine. Javni doček će biti više od svirke ispred Vječne vatre, jer organizatori pripremaju i jedinstven propratni događaj pod nazivom 'Sarajevska priča' u kojem će se pojaviti i dio popularnih Nadrealista koji privlače pažnju publike svih generacija.

U ovom moment Gradska uprava finalizira radnje koje su pokrenute na vrijeme a tiče se svih tehničko - organizacijski radnji, dogovora sa policijom, kumunalnim preduzecima kao i firmama koje pružaju usluge javnog gradskog saobraćaja, kao i izbor tehničkog organizatora", istakli su.

Kažu da je akcenat je na besprijekornoj organizaciji i sigurnosti svih posjetilaca kako bi se omogućio potpuni i jedinstveni ugođaj za javni doček.

"U narednom period planirano je održavanje press-konferencije gdje će prisustvovati frontmeni bendova i autori projekta a sama press konferencija bit će urađena u jednom nesvakidašnjem stilu što će na neki način najaviti dobru zabavu i provod na dan dočeka Nove 2024.godine. Pored toga, ovo je prvi put da se Javni doček svojim konceptom prilagođava i televizijskom prenosu sa najsavremenijom opremom i kompleksnom produkcijom, tako da će i svi oni koji ne budu u Titovoj ulici imati priliku pratiti jedinstveni događaj ispred malih ekrana, širom regije.

Pored bendova Letu Štuke, Bomabaj Štampa", Zabranjeno pušenje i Crvena Jabuka, za koje je Grad Sarajevo ranije najavio, na sceni bi se odvijao jedinstveni humoristični scenski performans. Inače, ovo je po prvi put ikad da u jednoj noći, u novogodišnjoj noći nastupaju četiri popularna benda", zaključili su.