Vijesti

Građani raskovali Fortu u komentarima zbog Jazz Festa: Razočarali ste nas. Smijenite nesposobne

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas se oglasio nakon što je otkazan najstariji muzički festival u Sarajevu - Jazz Fest.

On je kazao da se desila "proceduralna greška" u Ministarstvu kulture i sporta i da mu je žao, da preuzima "odgovornost". Ponovo je sve svaljivao na prethodnike i SDA. Međutim, građanima to objašnjenje nije baš najbolje leglo. U komentarima na njegovu objavu kojoj sve to objašnjava građani su ga raskovali. I njega i njegovu Vladu.

Evo nekih komentara:

Komentari građana

"Poštovani reći da preuzmate odgovornost a ne uraditi nista nije preuzmanje odgovornosti to je ismijavanje. Kad se kaže preuzmam odgovornost onda ili daješ ostavku ili plačaš iz svog džepa. Možeš misliti da kupiš novo auto i pokvari se i kažu preuzmamo odgovornost ali vam nećemo poraviti auto ili dati novo kakva je to odgovornost to je prevara".
"Tačno Vas kad vidim dodje mi da za Zahiragica glasam."

 

Idemo dalje - geslo Srđana Mandića

"3 čovjeka organizuju koridu u čevljanovićima gdje dođe 50 000 ljudi a vi niste u stanju sa toliko zaposlenih u "kulturi" zbog neke administrativne greške organizovati nešto što se kotrlja 25 godina.. nego vakat je da krenete sa organizacijom mess-a i sff-a.. da ne bude poslije administrativna greška…"

"Idemo dalje"

"Poštovani g. Forto, tek ovim postom ste me potpuno zbunili. Kako je moguće da je jazz festival otkazan zbog administrativne greške, ko će i kako odgovarati zbog te greške i kako ćete prevazići ovu situaciju? Otkazivanje festivala je kulturocid! Molim vas da učinite sve što je u vašoj moći da nas već sutra obavijestite kako će se jazz festival ipak realizirati."

Iz svega će profitirati SDA-ov Haris Zahiragić

"Tužno je to što ste proćerdali nase povjerenje, a tako smo vam vjerovali, od reformatora postadoste kozmetičari."

"Sudeći po Vašoj ocjeni, kao da niste involvirani u procese koji podrazumijevaju i raspodjelu sredstava Vlade KS, već kao da ste objektivni posmatrač političke zbilje, takoreći analitičar. Kako ste preuzeli odgovornost, ovom FB objavom? Administrativna greška se može desiti, ali takvu ne korigovati može biti odraz samo ili manjka želje ili nesposobnosti. U ovom slučaju vjerovatno govorimo o ovom potonjem."

"Pa vi ko vlada možete naći rješenje. Ako želite. Smijeniti nesposobnog ministra i riješiti problem. Sve za dobro grada."

Ima ih na stotine. Evo objave: