bit će besplatan

Građani Sarajeva mogu računati i na noćni prijevoz. Objavljen raspored vožnji od ponoći do pet sati ujutro

Operateri javnog gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo, GRAS i "Centrotrans", objavili su redove vožnji, nakon što je Vlada Kantona Sarajevo usvojila odluku o uspostavljanju javnog prevoza u noćnim satima.  

Noćni prijevoz će se obavljati od ponoći do pet sati ujutro. U tom periodu saobraćat će tramvaj na relaciji od Ilidže do Baščaršije, trolejbus od Dobrinje do Jezera i autobus iz centra do Vogošće.  

KJKP GRAS obavijestio je korisnike da će tramvajski saobraćaj biti realizovan na svakih pola sata, a trolejbuski na svakih 45 minuta.  

Noćni prijevoz u tramvajskom saobraćaju svakodnevno će se obavljati sa tri vozila u saobraćaju na liniji broj tri Baščaršija – Ilidža u vremenu od 00:00 do 5 sati, sa intervalom nailaska vozila od 30 minuta.  

Prevoz sa Baščaršije u noćnim satima je od 23:45 do 05:10 sati, a sa Ilidže prvi polazak je u 00:00, a završni polazak je 5 sati.  

Trolejbuski saobraćaj na liniji broj 107 Jezero - Dobrinja saobraćat će svakodnevno s dva vozila u vremenu od 00:00 do 5 sati, sa intervalom nailaska vozila od 45 minuta.  

Trolejbuski saobraćaj u noćnim satima odvijat će se sa polascima iz Dobrinje od 00:00 do 4:40 sati, te sa Jezera prva noćna vožnja je od 00:00 sata,a završna vožnja je u 4:40 sati.  

Iz kompanije "Centrotrans" su saopćili da će autobusi na noćnoj liniji noćna linija Baščaršija – Vogošća  saobraćati svakih pola sata od 23:30 do 5:30 sati u oba pravca.

Naveli su da autobusi polaze sa terminala na Baščaršiji koji je i krajnja dolazna stanica u povratku.  

Podsjećamo, građani noćni prijevoz mogu koristiti besplatno, jer Ministarstvo saobraćaja KS finansira ove usluge.