Region

Granična policija imala “pune ruke” posla: Pronađene automatske puške i streljivo kod državljanke RH i državljanina Srbije

Granična policija Postaje Imotski pronašla je automatske puške i streljivo u automobilu u kojem su bili državljanka Hrvatske (32) i državljanin Srbije (35) koji su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, saopćila je u ponedjeljak splitsko-dalmatinska policija.

Temeljem naloga suda u nedjelju, 7. maja, obavljena je pretraga ličnog vozila koje koristi 35-godišnji državljanin Srbije i tom je prilikom pronađeno i oduzeto ukupno šest automatskih puški i 338 komada raznog streljiva.

Kriminalističku istragu proveli su službenici Postaje granične policije Imotski i policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta, naveli su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, javlja Hina.

Protiv 32-godišnje državljanke Hrvatske i 35-godišnjeg državljanina Srbije podignute su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te su predani policijskom pritvorskom nadzorniku, dodaje se u saopćenju.