Vijesti

GRAS: U Sarajevu će u nedjelju doći do izmjene saobraćaja

Iz KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo obavještavaju korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog prolaska kolone koja prevozi ekshumirana identificirana tijela žrtava počinjenog masakra i genocida u Srebrenici u nedjelju, 9. jula 2023. godine u vremenu od 11:00 - 13:00 sati doći do privremene izmjene režima saobraćaja u ulicama:

Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali i Brodac, što će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:

Linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija – Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom;

Vozila koja saobraćaju na trolejbuskim linijama za Jezero (102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja – Jezero) bit će preusmjerena na okretnicu Trg Austrije;

Na autobuskim linijama za Vogošću, Ilijaš i Koševsko Brdo, te minibuskim linijama za Poljine i Nahorevo doći će do kraćeg zastoja prilikom prolaska kolone ulicom Alipašina.

Prestankom razloga za obustavu, uspostavit će se ustaljeni režim saobraćaja.