Zna se ko je gazda

Guardiola ga je maltretirao, a onda je u svlačionicu došao Zlatan: “Ti, sjedni ovdje! Dok sam ja ovdje…”

Bojan Krkić bio je dijete Barcelone koje je sa 17 godina i 19 dana života, u septembru 2007. godine debitirao za prvu momčad katalonskog diva.

Tada je s trona ‘‘skinuo‘‘ Lionela Messija koji je držao rekord kao najmlađi igrač koji je ikada igrao za Barcelonu. Španca srpskih korijena tada je počeo pratiti nadimak ‘‘Novi Messi‘‘, i na Camp Nou su ga smatrali jedinim pravim nasljednikom Argentinca.

Ipak, karijera je otišla drugim putem, a prije godinu dana u 32. godini života objavio je odlazak u penziju.

Ostao je pak, još uvijek u nogometu te je preuzeo ulogu nogometnog koordinatora za mlade igrače u Barceloni, a u slobodno vrijeme radio je na dokumentarcu koji se kao što smo pisali prikazuje na Rakuten TV-u kojemu Krkić govori o borbi s mentalnim zdravljem.

Pored toga, autor govori o svojim iskustvima u nogometnom svijetu, a jedno od imena koje se spominje ono je Zlatana Ibrahimovića.

Švedski superstar stigao je u Barcelonu na ljeto 2009. godine u nastojanju da pod palicom Pepa Guardiole s Messijem tvori najsnažniji napad u Europi.

Poznato je kako je Ibra nakon samo jedne sezone napustio Camp Nou upravo zbog nesuglasica s Guardiolom, a njih su dvojica i danas u verbalnom ratu.

U svojevrsnoj nemilosti kod španjolskog stratega te je sezone bio upravo Bojan Krkić koji je u dokumentarcu progovorio o odnosu s Ibrahimovićem.

"Vjerujte mi, on (Ibrahimović) ima veće srce nego tijelo. Pozvao me i kako sam mu se približavao postajao je sve veći. Natjerao me da sjedim pored njega u svlačionici, a zatim mi je rekao: "Ne brini, dok sam ja ovdje, štiti ću te. Mislim to ozbiljno" - prisjeća se bivši as Barcelone koji je istaknuo koliko mu je to pomoglo.

"On je ogromna medijska figura i jedan od najboljih napadača u povijesti nogometa, ali i osoba izuzetne osjetljivosti što je pokazao tog dana u svlačionici i tijekom naše zajedničke sezone u Barceloni.

Krkić je za razliku od Ibrahimovića, Barcelonu napustio godinu kasnije (2011.), a kasnije je nosio dres Rome, Milana, Ajaxa, Stoke Cityja, Mainza, Alavésa, Montreala i Vissel Kobea.

Razlog njegova odlaska također je bilo neslaganje s Guardiolom što je otkrio u jednom od svojih kasnijih intervjua za španske medije:

"Guardiola je razlog zašto sam otišao u Romu. S njim nisam razgovarao još od finala Lige prvaka. Jako me povrijedilo što tada nisam igrao. A to mu nije bilo prvi put da me izigrao. Bio je nepošten prema meni", rekao je Krkić, pišu SN.