Vijesti

Hadžifejzović poslao poruku režimu: Ja sam svoj život davno halalio, a vi koji krećete na mene, znajte da ni nakon mene nećete biti sigurni!

Senad Hadžifejzović, urednik i osnivač Face TV-a, večeras se obratio javnosti.

Danas je održano ročište Abdulahu Hajdareviću, koji je prije nekoliko noći pokušao upasti u prostorije Face TV-a i prijetio novinarima ove televizije, nakon kojeg je pušten na slobodu.

"Imao sam potrebu da vam se obratim uživo. Zamaskiran sam da me ne bi prepoznali napadači. Na mene, na novinare Face, godinam se vrše pritisci, šalju prijetnje i najgore, fizički samo napadnuti više puta. Javno, o fizičkim napadima na mene i cijelu moju porodicu, nismo govorili u programu Face. Prepustili smo to pravosudnim organima. Nismo govorili o napadima na mog sina, direktora Faca, a direktni napadač uz pomoć i organizaciju trojice grmalja bio je Edin Šabanović, direktor Bosmala", rekao je Hadžifejzović.

"Razumijet to, SDA, Malezija, lobi..o tome ćemo u CD-u. Nisam govorio javno da je mene mene, moju suprugu i dvoje maloljetne djece fizički napao, davio, gušio i htio ubiti Alen Bucalo, policajac. Bez sumnje po naređenju. Nikada taj slučaj nije Tužilaštvo privelo ni početki ni kraju. i to je bila greška. Naša šutnja, naše povjerenje u pravosudni sistem bila je greška, jer nasilu iz optimizma, iz želje, nekako smo vjerovali da će taj sistem pravosudni, nikakav, učiniti bar jedna korak, nekakav, u cilju zaštite naše porodice", naveo je on.

Komentirajući da je sud u Sarajevu oslobodio napadača na Face, on je rekao da na to ima pravo iako Tužilaštvo ima pravo na žalbu.

"Sudija Općinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski danas je praktično oslobodila odgovornosti napadača na Face. Rekao bih nekako kompromisno politička presuda. Napada koji je na Facebooku najavio, objavio i komentarisao napad, objavio da je to radio u ime Sebije Izetbegović, ne mora u zatvor. To je presuda. Ne smije se približavati meni. To je nevjerovatno, napad sam priznaje, najavljuje napade i nastavak ubilačke akcije, čeka nas pred Bosmalom, ali nam se ne smije približiti. Šta to znači? Da može pucati s razdaljine?"

On je istakao da je napada već ranije osuđivan i da se trenutno protiv njega vodi istraga zbog još jednog napada na drugog novinara.

"Mi smo danas predali jednu novu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv jedne osobe, zato što se radi o ozbiljnoj ugroženosti na moj i život moje porodice. Sve ovo o čemu govorim i sadržaj krivične prijave je uzrok djelovanja lica koje je danas praktično oslobođeno. To je ustvari podstrek za druga takva lica da nesmetano krenu na novinare, na svakoga ko ne misli kao vlast. Ja sam svoj život davno halalio za ovu zemlju i davno u ratu klanjao dženazu sam sebi", podcrtao je Hadžifejzović.

Na kraju je režimu poslao poruku:

"Ja sam svoj život davno halalio za ovu zemlju. I davno u ratu klanjao dženazu sam sebi, no vi koji krećete na mene znajte da i ako uspijete u svojoj nakani, budite sigurni da nećete biti sigurni ni nakon mene. Ko mi dirne porodicu, a to radi ona porodica, neka zna koliko sam ozbiljan", rekao je Hadžifejzović.

Imao je poruku i za režimske, malina novinare.

Pogledajte kompletno obraćanje: