na poljudu

Hajduk potopio Velež u prijateljskoj utakmici

Nogometaši Hajduka u ponedjeljak pobijedili su s 3:0 ekipu mostarskog Veleža u trening utakmici koja je u ponedjeljak odigrana na pomoćnom terenu Poljuda.

Utakmica je bila zatvorena za javnost, a obje ekipe nastupile su u trening opremi. Trener Hajduka Gennaro Gattuso koristio je u ovom susretu ukupno 22 igrača, odnosno dvije različite ekipe u svakom poluvremenu. Prvih 45 minuta završilo je bez pogodaka, uz tri dobre prilike bijelih te jednu šansu koju su kreirali gosti.

Na početku drugog dijela Bruno Durdov doveo je Hajduk u vodstvo nakon asistencije Madžida Šošića koji ga je lijepo pogodio na drugoj stativi, a mladi krilni napadač je pravovremeno utrčao i pospremio loptu u mrežu. Marko Livaja povećao je rezultat na 2:0 u 74. minuti preciznim udarcem s bijele tačke.

Sudija Karlo Marić na jedanaesterac je pokazao nakon što je u prethodnoj akciji igrač Veleža igrao rukom u svom šesnaestercu nakon ubačaja Moufija. Konačan rezultat stigao je već u sljedećem napadu, Noa Skoko oštro je ubacio pred gola, a Livaja laganim dodirom iz blizine skrenuo loptu u mrežu.