PREVARANTI NE POSUSTAJU

Hakovan račun Matthewa Perryja na Twitteru

Račun Twittera nedavno preminulog američkog glumca Matthewa Perryja navodno se našao na meti hakera.

Čini se da je meta hakerskog napada bila fondacija, koja je osnovana u čast zvijezde 'Prijatelja', preminule u oktobru u dobi od 54 godine, jer je poveznica za donacije, istaknuta na vrhu stranice te društvene mreže preusmjeravala donatore na lažnu stranicu koja prikuplja donacije putem kriptovalute.

Instagram post Fondacije Matthew Perry je objavio: "Dobili smo obavijest da je Matthewova službena X stranica hakovana i da usmjerava korisnike na lažnu stranicu koja prikuplja donacije putem kriptovalute."

"Molimo vas da ne donirate preko ove stranice i da ne dijelite lažne objave na društvenim mrežama. Jedina internetska stranica povezana sa Fondacijom je MatthewPerryFoundation.org, što znači da donacije primamo samo preko nje", stoji u objavi.

"Ovo je jedini službeni Instagram račun Fondacije Matthew Perry i samo mi objavljujemo službene informacije Fondacije. Stoga vas molimo da prijavite sve lažne račune i ne šaljete donacije putem bilo kojeg kanala osim MatthewPerryFoundation.org. #MatthewPerry", upozoreno je.